20.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALReţeaua de francize imobiliare RE/MAX a avut afaceri de 3 mil. euro...

Reţeaua de francize imobiliare RE/MAX a avut afaceri de 3 mil. euro în 2018

Reţeaua de francize imobiliare RE/MAX România a intermediat anul trecut peste 2.500 de tranzacţii, în valoare de 155 de milioane de euro, în urma cărora birourile afiliate au încasat comisioane de peste 3 milioane euro, în creştere cu circa 50%.

Pentru 2019, reţeaua mizează pe un avans de 40% la nivelul comisioanelor înregistrate, până la aproximativ 4,2 milioane de euro. De asemenea, reţeaua locală RE/MAX a încheiat anul 2018 cu 42 de birouri francizate, respectiv 350 de membri.

”Putem afirma că 2018 a fost un an productiv pentru RE/MAX, care a marcat pozitiv dezvoltarea companiei pe toate planurile, atât la nivelul cifrelor obţinute, cât şi în ceea ce ţine de dezvoltarea reţelei. Luând în calcul evoluţia constant ascendentă a business-ului, investiţiile continue în educaţie şi tehnologie, precum şi tendinţele actuale ale pieţei în care activăm, estimăm pentru acest an o creştere de 40% a comisioanelor încasate, precum şi a numărului de francize şi agenţi”, a declarat Răzvan Cuc, Preşedintele RE/MAX România.

Topul oraşelor cu cele mai multe tranzacţii realizate de RE/MAX în 2018 rămâne similar cu cel înregistrat anul anterior, birourile din Cluj-Napoca înregistrând cel mai mare număr de proprietăţi tranzacţionate, urmate de cele din Capitală. Clasamentul este completat de Sibiu, aceasta fiind şi schimbarea survenită în topul oraşelor, în 2017 pe al treilea loc regăsindu-se Arad.

Totodată, în Sibiu a avut loc şi cea mai mare tranzacţie imobiliară din cadrul RE/MAX în 2018, respectiv vânzarea unui spaţiu industrial de peste 2,5 milioane de euro, urmată de vânzarea unui teren în Cluj, care s-a ridicat la o valoare de aproape 2 milioane de euro şi apoi o hală industriala în Sibiu, de 1,6 milioane de euro.

De asemenea, segmentul de închirieri a cunoscut o evoluţie pozitivă, cea mai importantă tranzacţie fiind o proprietate industrială din Braşov, ce a generat un comision de 50.000 de euro. În plus, şi pe zona de închirieri rezidenţiale s-au realizat tranzacţii importante, cu valori ale comisioanelor ce au depăşit 10.000 de euro în unele cazuri, spre exemplu închirierea unei vile istorice de protocol din Bucureşti.

În ceea ce priveşte tipul de proprietăţi tranzacţionate de birourile RE/MAX, 81% au fost pe segmentul rezidenţial, 7% au reprezentat tranzacţiile de terenuri, restul de 12% fiind acoperit de segmentele office, comercial şi industrial. Per total, 65% dintre tranzacţiile realizate au fost vânzări.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments