28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProprietarii brandului Telemea de Ibăneşti investesc 7 mil. euro într-o nouă fabrică...

Proprietarii brandului Telemea de Ibăneşti investesc 7 mil. euro într-o nouă fabrică de produse lactate

Producătorul de lactate Telemea de Ibăneşti din judeţul Mureş, controlat de fraţii Mircea şi David Todoran, îşi va mări capacitatea de producţie în acest an printr-o investiţie de 7 mil. euro într-o nouă fabrică şi îşi va extinde gama de produse, scrie Ziarul Financiar.

”În prezent suntem în curs de implementare a unui proiect european prin care vrem să facem o nouă fabrică, într-o nouă zonă. Am primit fonduri în valoare de 7 milioane de euro de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţilor Rurale (AFIR). De asemenea, vrem să dezvoltăm produse noi şi să extindem reţeaua de distribuţie a produselor”, a spus Mircea Todoran, cofondatorul brandului Telemea de Ibăneşti, citat de ZF. Acesta nu a precizat în ce localitate va fi construită noua fabrică.

În 2018, compania Mirdatod Prod, care deţine brandul Telemea de Ibăneşti, a ajuns în 2018 la afaceri de peste 38,5 mil. lei din vânzarea de lactate, în creştere cu 7% faţă de anul precedent. Aceasta se datorează creşterii numărului de clienţi şi implicit de vânzări. În medie, compania a procesat 50.000 de litri de lapte pe zi în fabrica din Valea Gurghiului.

În prezent compania produce 39 de sortimente de produse, precum caşcaval, telemea, brânză de burduf, urdă, smântână, brânză de vaci, brânză topită, rulade afumate cu condimente, rulade cu urdă şi mărar şi unt. Produsele sunt comercializate prin parteneri din domeniul HoReCa, dar şi în reţelele de magazine Auchan, Mega Image, Penny Market, Selgros, Cora şi Profi.

”Exportăm foarte puţin din ce producem, pentru că străinii sunt naţionalişti. Noi aducem de la ei şi mâncăm orice, indiferent că e de calitate sau nu. Produsele româneşti au aceeaşi calitate ca şi cele din străinătate sau poate le întrec, dar nu au atât de mult marketing în spate. Eu cumpăr produse locale, pentru că susţin producţia românească. Dar ei ştiu să-şi vândă marfa mai bine decât noi”, a mai spus Mircea Todoran.

Produsele Telemea de Ibăneşti merg spre Anglia, Germania sau Italia. Compania a fost înfiinţată în 1994 ca o afacere de familie, fiind administrată încă de la început de fraţii Todoran.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments