Producătorul de lacuri, vopsele şi alte materiale pentru construcţii Daw Benţa, deţinut de antreprenorul Remus Aurel Benţa şi germanii de la Daw, investeşte 6,5 mil. euro în două fabrici noi, în care va produce polistiren şi adezivi, scrie Ziarul Financiar.
Lucrările de construcţie au demarat în august anul trecut, activitatea noilor fabrici urmând să înceapă în al doilea semestru din 2019. Prin această investiţie, compania îşi dublează capacitatea de producţie a produselor sub brandul Caparol – marcă din portofoliul Daw Benţa.
Compania produce şi comercializează diverse tipuri de vopsele lavabile de interior şi exterior, amorse, tencuieli, tapete şi produse decorative, toate sub mai multe branduri – Caparol, Capatect, Alpina sau Disbon, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.
”Aceste noi unităţi de producţie, alături de continuarea dezvoltării reţelei comerciale de parteneri şi magazine proprii, sunt principalele direcţii de activitate pe care ne vom concentra în perioada următoare. Intenţionăm ca, şi pentru anul 2019, să menţinem un trend de creştere, pe care îl estimăm de până la 10%. Sigur că planurile noastre pot fi influenţate major de trendul general care se va manifesta în domeniul construcţiilor rezidenţiale, dar noi rămânem optimişti în acest sens”, a declarat Remus Aurel Benţa, director general Daw Benţa, citat de ZF.
Afacerile Daw Benţa au crescut în 2018 cu 11%, ajungând astfel la circa 117 milioane de lei (25 mil. euro). Daw Benţa este o companie de tip joint venture, înfiinţată în 2001, în urma asocierii între antreprenorul Remus Aurel Benţa şi concernul german Daw SE, producător din domeniul vopselelor şi al materialelor de finisaj în construcţii. Compania are peste 280 de angajaţi responsabili de vânzare, logistică şi producţie atât la sediul central al firmei, la Sâncraiu de Mureş, cât şi la reprezentanţele proprii din ţară.
Platforma pe care se găsesc fabricile Daw Benţa de vopsele şi tencuieli, adezivi pentru termoizolaţii şi polistiren expandat se află în Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş. Unităţile au capacităţi de producţie de circa 7.000 de tone de vopsele decorative, 16.000 de tone de tencuieli, 7.200 de tone de adezivi pentru sisteme de termoizolaţie şi 180.000 de metri cubi de polistiren expandat. Compania din Mureş îşi vinde produsele prin intermediul partenerilor de distribuţie, al reprezentanţelor proprii de vânzări, dar şi prin intermediul reţelelor de bricolaj.
”Pentru 2019, ne propunem pe de o parte să consolidăm prezenţa brandului Caparol pe piaţa locală din România şi regională – în câteva ţări din Europa de Sud-Est, iar pe de altă parte să ne impunem ca furnizor de sisteme profesionale pentru piaţa construcţiilor civile şi industriale“, a mai spus Remus Aurel Benţa.