23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de vopsele şi polistiren Daw Benţa din Mureş deschide două fabrici...

Producătorul de vopsele şi polistiren Daw Benţa din Mureş deschide două fabrici după investiţii de 6,5 mil. euro

Producătorul de lacuri, vopsele şi alte materiale pentru construcţii Daw Benţa, deţinut de antre­pre­norul Remus Aurel Ben­ţa şi ger­manii de la Daw, inves­teş­te 6,5 mil. euro în două fabrici noi, în care va pro­duce polistiren şi adezivi, scrie Ziarul Financiar.

Lucrările de construcţie au demarat în august anul trecut, activitatea noilor fabrici urmând să înceapă în al doilea semestru din 2019. Prin această in­ves­tiţie, com­pania îşi dublează ca­pa­citatea de pro­duc­ţie a pro­­du­se­lor sub brandul Caparol – mar­­că din portofoliul Daw Benţa.

Compania pro­duce şi comer­cia­lizează diverse ti­puri de vopsele lavabile de in­te­rior şi exterior, amorse, tencuieli, ta­pete şi produse decorative, toate sub mai multe branduri – Caparol, Capa­tect, Alpina sau Disbon, potrivit infor­maţiilor de pe site-ul companiei.

Remus Aurel Benţa, director general Daw Benţa

”Aceste noi unităţi de producţie, alături de continuarea dezvoltării reţelei comerciale de parteneri şi magazine proprii, sunt principalele direcţii de activitate pe care ne vom concentra în perioada următoare. Intenţionăm ca, şi pentru anul 2019, să menţinem un trend de creştere, pe care îl estimăm de până la 10%. Sigur că planurile noastre pot fi influenţate major de trendul general care se va manifesta în domeniul construcţiilor rezidenţiale, dar noi rămânem optimişti în acest sens”, a declarat Remus Aurel Benţa, director general Daw Benţa, citat de ZF.

Afacerile Daw Benţa au crescut în 2018 cu 11%, ajungând astfel la circa 117 milioane de lei (25 mil. euro). Daw Benţa este o companie de tip joint venture, înfiinţată în 2001, în urma asocierii între antreprenorul Remus Aurel Benţa şi concernul german Daw SE, producător din domeniul vopselelor şi al materialelor de finisaj în construcţii. Compania are peste 280 de angajaţi responsabili de vânzare, logistică şi producţie atât la sediul central al firmei, la Sâncraiu de Mureş, cât şi la reprezentanţele proprii din ţară.

Platforma pe care se găsesc fabricile Daw Benţa de vopsele şi tencuieli, adezivi pentru termoizolaţii şi polistiren expandat se află în Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş. Unităţile au capacităţi de producţie de circa 7.000 de tone de vopsele decorative, 16.000 de tone de tencuieli, 7.200 de tone de adezivi pentru sisteme de termoizolaţie şi 180.000 de metri cubi de polistiren expandat. Compania din Mureş îşi vinde produsele prin intermediul par­tenerilor de distribuţie, al reprezen­tan­ţelor proprii de vânzări, dar şi prin intermediul reţelelor de bricolaj.

”Pentru 2019, ne propunem pe de o parte să consolidăm prezenţa brandului Caparol pe piaţa locală din România şi regională – în câteva ţări din Europa de Sud-Est, iar pe de altă parte să ne impu­nem ca furnizor de sisteme profesionale pentru piaţa construcţiilor civile şi industriale“, a mai spus Remus Aurel Benţa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments