web analytics
Sunteți aici

Clujul va avea un centru de congrese, conferințe și expoziții pe un teren de 12 ha lângă aeroport

Consiliului Județean Cluj a semnat documentația topografică aferentă elaborării Studiului de Fezabilitate și a Planului Urbanistic Zonal pentru obiectivul de investiții ”Centru Expozițional și Park&Ride”, ce urmează să fie edificat la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, în proximitatea Aeroportului Internațional ”Avram Iancu”.

Măsurătorile topocadastrale aferente investiției au fost realizate pe un amplasament în suprafață totală de 42,75 ha, aflată în intravilanul municipiului Cluj-Napoca. Centrul Expozițional Internațional va fi edificat în formă modulară, finanțarea acestuia urmând a fi asigurată prin bugetare multianuală, din fonduri ale Consiliului Județean Cluj. Perimetrul alocat efectiv investiției va avea o suprafață de aproximativ 12 ha, acesta fiind foarte aproape de aeroport și în imediata vecinătate a viitoarei centuri metropolitane.

În ceea ce privește facilitatea ”Park&Ride”, acesta va ocupa o suprafață de peste 30 de ha, principalul ei scop fiind acela de a decongestiona traficul prin reducerea numărului de autovehicule aflate în circulație în interiorul municipiului. Investiția, care urmează să fie realizată împreună cu primăria Cluj-Napoca, mai prevede amenajarea de stații pentru mijlocele de transport în comun și bike sharing, respectiv realizarea accesului auto și pietonal cu dotările și infrastructura aferentă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW