web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Sibiul se pregăteşte de Summitului şefilor de state cu o investiţie de peste 12 mil. lei în instalarea sistemului de supraveghere video în principalele zone publice ale oraşului

Sibiul se pregăteşte de Summitului şefilor de state cu o investiţie de peste 12 mil. lei în instalarea sistemului de supraveghere video în principalele zone publice ale oraşului

Regia Autonomă Rasirom Bucureşti, integrator de soluţii de securitate fizică şi informatică, aflată sub coordonarea Serviciului Român de Informaţii (SRI), a câştigat un contract de peste 12 mil. lei (aproximativ 2,5 mil. euro), fără TVA, pentru instalarea sistemului de supraveghere video în municipiul Sibiu.

Procedura de achiziţie a fost iniţiată de primăria Sibiu în luna septembrie, imediat după ce Guvernul a alocat prima tranşă de fonduri pentru finanţarea investiţiei necesare în contextul Summitului şefilor de state şi guverne din statele membre ale Uniunii Europene, care va avea loc la Sibiu în data de 9 mai.

Proiectul presupune instalarea de camere de supraveghere video în principalele zone publice ale oraşului şi pe cele mai importante artere precum şi alte echipamente conexe.

27 de şefi de stat şi de guvern din ţări europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi circa 800 de jurnalişti sunt doar o parte dintre participanţii la Summitul care va avea loc anul acesta la Sibiu. În 13 septembrie 2017, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a anunţat că şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE se vor întâlni la Sibiu, după ce Marea Britanie va părăsi blocul european, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ulterior, că a stabilit cu preşedintele Consiliului European de la Bruxelles, Donald Tusk, ca întâlnirea informală de la Sibiu, anunţată de Jean-Claude Juncker, să aibă loc pe 9 mai 2019, de Ziua Europei.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW