web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Primarul Emil Boc promite un aqua park de peste 40 mil. euro pe o suprafață de 10 hectare în zona Gheorgheni (Becaș). Decizia stă în mâinile consilierilor locali

Primarul Emil Boc promite un aqua park de peste 40 mil. euro pe o suprafață de 10 hectare în zona Gheorgheni (Becaș). Decizia stă în mâinile consilierilor locali

Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca va discuta, în ședința de marți, 5 martie, indicatorii tehnico-economici (studiul de fezabilitate) pentru construirea bazei de agrement – Aqua Park-ul din Gheorgheni (Becaș), o investiție de peste 40 mil. euro ce necesită o suprafață de 10 hectare.

Potrivit documentului care va fi supus votului consilierilor, partea de interior a aqua park-ului va avea o suprafață construită de 20.900 de metri pătrați, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați.

”Printre numeroasele variante de petrecere a timpului liber, iubitorii de apă, soare și aer curat vor avea la dispoziție opt tobogane acvatice – cu o capacitate de aproape 2.000 de persoane pe oră, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă și o piscină pentru copii, locuri de odihnă cu șezlonguri sau hamace, restaurante și terase. Vedeta Aqua Park-ului va fi fără îndoială toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 metri și o capacitate de 480 de utilizatori pe oră. Vizitatorii Aqua Park-ului vor avea de asemenea la dispoziție o parcare cu peste 1.200 de locuri”, potrivit primarului Emil Boc.

Conform devizului general întocmit de SC Novelty AE SRL la comanda RADP Cluj-Napoca, valoarea estimată a investiției este de 198,2 milioane de lei (42 mil. euro), fără TVA. Costurile construcției și montajului sunt estimate la 125,5 milioane de lei (fără TVA), restul investiției reprezentând dotările.

Aqua park-ul reprezintă prima etapă din cadrul Masterplanului Zona Verde-Est, proiect amplu care prevede realizarea etapizată a unui parc natural urban, a unui parc de recreere și a unei zone de activități sportive.

Sursa Foto: Facebook Emil Boc

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW