23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCemacon Cluj a ajuns la 112 mil. lei din afaceri cu cărămizi....

Cemacon Cluj a ajuns la 112 mil. lei din afaceri cu cărămizi. ”Rezultatele sunt cele mai bune din istoria companiei şi cele mai bune din sector”

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj, controlat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, a încheiat 2018 cu afaceri de 111,2 milioane lei, cu 13% mai mari decât în 2017, şi un profit net în urcare cu 43%, la 19 milioane lei. În acelaşi timp, profitul operaţional (EBITDA) s-a majorat cu 30%, la 32,5 milioane lei, potrivit raportului financiar preliminar.

Liviu Stoleru, directorul general Cemacon

”2018 a fost un vârf de performanţă atât pentru piaţa de materiale de construcţii, cât şi pentru Cemacon. Rezultatele sunt cele mai bune din istoria companiei şi cele mai bune din sector, inregistrând un profit operaţional de 32,49 milioane lei, cu 30% mai mare decât aceeaşi perioadă a anului 2017, şi un profit net de 18,91 milioane lei, cu 43% in crestere fata de finalul anului 2017.  2018 a fost şi anul in care compania a realizat o cifră de afaceri brută record, de 111,28 milioane de lei, cu 13% mai mare fata de anul 2017. Cresterile se datorează unor strategii comerciale agile, unei performanţe de producţie remarcabile şi fructificării unor proiecte ambiţioase de investiţii de peste 6 milioane de euro, derulate in ultimii 2 ani”, a declarat Liviu Stoleru, directorul general al companiei.

Investiţiile au vizat pornirea primei linii de producţie a blocurilor ceramice umplute cu vata bazaltică din România şi a unei noi fabrici. Compania a investit peste 6 mi­lioane de euro în ultimii doi ani în dezvoltarea businessului. Producătorul a fost înfiinţat în 1969 şi deţine trei fabrici, două de cărămidă – în Zalău şi în localitatea Re­cea – şi una de buian­drugi – inaugurată în 2018, tot la Recea.

Acţionarul majoritar al Cemacon este retailerul de bricolaj Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială românească, cu o participaţie de 41,8% din compania cu 148,3 mil. lei capitalizare, în timp ce Business Opportunity for Romania, fond de investiţii al Erste Group are o deţinere de 33%, iar PIF INdustrial Bacău, de 17%, firmă controlată tot de fraţii Pavăl.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments