18.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUBB Cluj, din nou în topurile internaționale pe domenii academice

UBB Cluj, din nou în topurile internaționale pe domenii academice

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca ocupă din nou poziţii foarte bune în prestigiosul clasament britanic QS pe domenii, dat recent publicităţii.

Pe domenii academice largi, UBB este clasificată în Top-500 în două dintre cele 5 domenii utilizate, ocupând poziția 401-450 în domeniul arte&științe umaniste (prima poziție în țară) și poziția 451-500 în domeniul științe sociale&management (fiind, de asemenea, prima la nivel naţional).

Astfel, UBB ocupă prima poziție în țară în domeniul psihologie (251-300 la nivel internațional – în domeniul larg al științelor vieții-medicină), economie/econometrie (451-500 la nivel internațional – în domeniul larg al științelor sociale&management) și bussiness&management (451-500 la nivel internațional – în domeniul larg al științelor sociale&management).

De asemenea, UBB ocupă poziția 501-550 la nivel internațional în domeniul chimiei (poziția a doua la nivel național – în domeniul larg al științelor naturii) și poziția 551-600 la nivel internațional în domeniul informaticii (poziția a treia la nivel național – în domeniul larg al ingineriei&tehnologiei).

”Această performanță arată nucleul puternic al științelor socio-umaniste din UBB, nucleu care va fi în continuare susținut și încurajat. Pornind de la această realitate academică, în curând vom implementa la UBB programul STEM+ (Science/Technology/Engineering/Mathematics). Semnul + arată rolul transversal cheie al științelor socio-umane în programele STEM, după modelele folosite de universitățile de talie internațională (world-class).În acest fel, domeniile academice ale UBB vor putea funcționa nu doar disciplinar, ci și multi-, inter- și trans-disciplinar, potențându-se reciproc și capitalizând astfel pe profilul complex al UBB, în beneficiul studenților și societății”, spune prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice.

Noul clasament reconfirmă poziţiile foarte bune ocupate de Universitatea Babeş-Bolyai în cele mai importante clasamente academice internaţionale ale ultimilor ani şi nivelul de excelenţă pe care UBB încearcă în mod constant să îl imprime tuturor activităţilor desfăşurate. Aceste aspecte au determinat și acordarea statutului de universitate de 4 stele – universitate de excelență la nivel internațional, în urma auditului internaţional QS Star desfăşurat în cursul anului trecut.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments