web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Antreprenorii Adriana şi Ştefan Cristea din Cluj-Napoca investesc 12 mil. euro în extinderea parcului logistic Arc Parc Dej

Antreprenorii Adriana şi Ştefan Cristea din Cluj-Napoca investesc 12 mil. euro în extinderea parcului logistic Arc Parc Dej

Antreprenorii Adriana şi Ştefan Cristea, mamă şi fiu, au în plan investiţii de 12 milioane de euro în extinderea parcului logistic Arc Parc, din Dej, inaugurat în 2005.

”Pentru acest an avem în plan construirea unui incubator de afaceri de producţie sectorial în domeniul componentelor auto, pe o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro. Un alt proiect constă în şase hale modulare de logistică, de categoria A, cu o suprafaţă de aproximativ 19.000 de metri pătraţi, a căror construcţie a început deja. Investiţia este de 12 milioane de euro”, spune Adriana Cristea, iniţiatorul şi fondatorul parcului industrial.

Un al treilea proiect vizează construcţia unei staţii electrice de transformare de înaltă tensiune, tot în decursul acestui an. Adriana şi Ştefan Cristea deţin un teren de 40 de hectare în judeţul Cluj. Pe 16 hectare se află mai multe hale deja construite, în care au închiriat spaţii 20 de companii. Pe restul de 24 de hectare se vor întinde incubatorul de afaceri şi cele şase hale modulare noi, urmând ca, astfel, întregul teren să fie ocupat.

De la inaugurarea Arc Parc, în 2005, şi până astăzi, antreprenorii au investit 12 milioane de euro, bani proveniţi din surse proprii, dar şi din finanţări de la bănci. Incubatorul de afaceri constă într-o hală cu două nivele, la etaj urmând să aibă loc întâlniri şi evenimente interactive destinate companiilor din domeniul automotive, aflate la început de drum.

Parcul logistic format din şase hale va fi finalizat în două etape, primul modul urmând să fie gata începând din acest an. Antreprenorii au conceput spaţiul astfel încât să se poată renunţa la pereţii modulelor, pentru a schimba destinaţia, din spaţii logistice în spaţii de producţie. Până acum, au fost deja contractate 80% din spaţiile propuse, cei mai mulţi chiriaşi fiind companii care se află deja în Arc Parc şi vor să se extindă. În Arc Parc, lucrează acum 2.000 de angajaţi.

”Vor fi create peste 200 de locuri de muncă, iar din 2021, odată cu finalizarea centurii ocolitoare a municipiului Dej, corelată cu drumul expres Dej – Cluj Napoca – Turda, vom putea oferi şi facilităţi legate de transport”, spune Ştefan Cristea, director general Arc Parc Dej.

Printre companiile care au activităţi de producţie în incinta Arc Parc Industrial se numără furnizorul de soluţii anti-vibraţie pentru autovehicule Vibracoustic România S.R.L (Suedia), producătorul de piese pentru industria auto Sauter Turning Process S.R.L (Germania) şi producătorul de furtunuri hidraulice de înaltă presiune IMM Hydro Est S.R.L. (Italia).

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW