web analytics
Sunteți aici

Astra Vagoane Călători, la un pas de câştigarea licitaţiei pentru noile tramvaie din Arad

Primăria Arad a anunţat că perioada de depunere a ofertelor la licitaţia organizată de municipalitate în vederea achiziţionării a 28 de tramvaie noi, proiect finanţat prin fonduri europene de peste 57 mil. euro, etapa I, s-a încheiet, fiind depusă o singură ofertă de către compania Astra Vagoane Călători, controlată de omul de afaceri Valer Blidar.

”S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor la licitaţia organizată de primăria Arad în vederea achiziţionării a 28 de tramvaie noi. În prima etapă ne propunem să înnoim parcul Companiei de Transport Public cu 10 tramvaie, existând posibilitatea de extindere a contractului la 28 de garnituri noi. Ofertele primite parcurg etapa de evaluare tehnică şi financiară, şi sperăm ca în scurtă vreme să aflăm numele companiei care va furniza municipiului noile tramvaie. Investiţia va fi realizată din fonduri europene’’, a transmis Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, intr-o postare pe profilul sau de facebook.

Primăria Arad a accesat un proiect european de peste 57 mil. euro, finanţat prin programul Operaţional Regional 2014-2020 pe o perioadă de patru ani de zile, pentru achiziţionarea a 28 de tramvaie noi.

Astra Vagoane Călători, unul din cei mai mari producători de material rulant de pe piaţa locală, desprinsă din fosta Întreprindere de Vagoane Arad, care a produs primele garnituri pentru metroul bucureştean, a avut afaceri de 41 de milioane de lei în 2017, potrivit ultimelor date oficiale de la mfinante.ro. Pe lângă fabrica ce produce vagoane, omul de afaceri Valer Blidar mai deţine şi firmele Astra Vest, Sirv Titu, fabrica de marmu­ră Marmura Bucureşti şi com­pania Tristar Bucureşti.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW