9.7 C
Cluj-Napoca
joi, octombrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALRecaş a ajuns la afaceri de 50 mil. euro şi continuă să...

Recaş a ajuns la afaceri de 50 mil. euro şi continuă să crească

Grupul Cramele Recaş, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de vinuri, a realizat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de 50 de milioane de euro şi estimează pentru 2019 o creştere de 15% a businessului, bazată pe proiectele în derulare, atât pe piaţa internă, cât şi la export, scrie Ziarul Financiar.

Printre companiile care fac parte din grupul Cramele Recaş se află Cramele Recaş SA (care deţine crama şi principala companie a grupului), Cramele Recaş Prod (care deţine via), Cramele Recaş Group (care se ocupă de comerţ şi distribuţie), Cramele Recaş Vie (cultivarea strugurilor), potrivit celor mai recente date. Grupul Cramele Recaş este controlat de mai mulţi antreprenori locali şi străini, respectiv de Philip şi Elvira Cox, Gabriel Iova şi Ioan Georgiu.

”Anul trecut, piaţa vinului din România a atins în valoare o cotă de aproximativ 300 de milioane de euro. Vorbim, aşadar, de un an de creştere, însă evoluţia înregistrată la acest capitol trebuie pusă în context cu imprevizibilitatea cadrului fiscal şi a deciziilor macroeconomice, care nu au fost întotdeauna favorabile dezvoltării acestui sector. Noi credem că această evoluţie nu va decelera în 2019, când estimăm creşteri ale pieţei de vin cu 12 până la 15%“, a declarat Răzvan Jurca, marketing manager al Cramelor Recaş, citat de ZF.

Cramele Recaş este un business prezent pe piaţa din România pe toate segmentele, de la entry la premium şi din retail în HoReCa, însă producătorul de vin este prezent şi pe pieţele externe. Compania exportă în Marea Britanie, SUA, Belgia, Danemarca, Rusia, Polonia, Japonia sau Canada.

Compania a crescut în 2018 suprafaţa de plantaţie cu aproximativ 160 de hectare. Până la această investiţie, Cramele Recaş avea în total aproximativ 1.000 de hectare de viţă-de-vie la Recaş (Timiş) şi alte 20 în zona Miniş (Arad), iar după suprafaţa cultivată cu viţă-de-vie, compania este unul dintre cei mai mari jucători din domeniu.

Grupul Cramele Recaş este controlat de mai mulţi antreprenori locali şi străini, respectiv de Philip şi Elvira Cox, Gabriel Iova şi Ioan Georgiu. Pe piaţa locală, la vârf Cramele Recaş se luptă cu alţi producători mari precum Jidvei sau Cotnari. În piaţă însă, în ultimii ani, au apărut câteva zeci de mici jucători care atacă segmentul premium.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments