-1.3 C
Cluj-Napoca
luni, decembrie 4, 2023
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESAntreprenorul Horaţiu Ţepeş a ajuns la afaceri de 108 mil. euro cu...

Antreprenorul Horaţiu Ţepeş a ajuns la afaceri de 108 mil. euro cu producătorul de acoperişuri Bilka Steel

Producătorul de învelitori metalice Bilka Steel din Braşov, deţinut de antreprenorul Horaţiu Ţepeş, a finalizat anul 2018 cu afaceri totale de 501 mil. lei (108 mil. euro), mai mult cu 27% faţă de anul anterior.

”Creşterea înregistrată vine pe fondul unui consum ridicat, pe fondul investiţiilor companiei din ultimii ani, al dezvoltării brandului pe o poziţie premium şi, nu în ultimul rând, din creşterea exporturilor. Pentru modelul nostru de business şi strategia de dezvoltare pe care o avem pe termen lung, este important să avem creşteri semnifi­cative pe toate liniile de business: divizia de rezidenţial, divizia de industrial, vânzările naţionale sau exporturile, aşa cum s-a întâmplat anul trecut”, a spus Horaţiu Ţepeş, proprietarul Bilka Steel.

În 2018, compania a exportat sisteme pentru acoperişuri în valoare de 11 milioane de euro, în creştere cu 50% faţă de anul anterior. Astfel, exporturile au reprezentat circa 10% din întregul business, iar antreprenorul spune că există pieţe din Europa unde compania braşoveană poate ajunge lider de piaţă în următorii cinci ani. Produsele Bilka Steel merg peste graniţe în Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germa­nia, Polonia, Slovacia, Olanda, Austria, Irlanda şi Ucraina.

Pe fondul avansului afacerilor de anul trecut, Bilka a ajuns la 500 de angajaţi în procesul de producţie şi personal TESA, iar până la finalul lui 2019 estimează că va ajunge la 550 de angajaţi.

”Pentru 2019, ne-am propus o creştere a afacerilor de aproximativ 20%, estimarea bazându-se în principal pe extindere şi investiţii”, a mai spuns Horaţiu Ţepeş. Afa­cerile ar urma astfel să sară de 600 mil. lei în 2019.

Compania are un buget de investiţii de cinci milioane de euro pentru creşterea capa­ci­tăţii de producţie, a ga­mei de produse pentru di­vi­zia de rezi­denţial, pentru achi­ziţia de noi utilaje de producţie, creşterea spaţiului de producţie şi depozitare, dar şi creşterea parcului auto.

Pe termen mai lung, Bilka Steel are în derulare o investiţie pentru dezvoltare, cu termen de finalizare în 2020, după ce în urmă cu doi ani, compania a achiziţionat platforma industrială Hidromecanica 2 Braşov, din vecinătatea halelor deja deţinute de companie, pentru a se extinde.

Investiţii de 20 mil. euro

”Continuăm planul de investiţii pentru dezvoltarea diviziei de industrial, plan care ajunge la 20 de milioane de euro şi se desfăşoară în perioada 2017-2020. În prezent, suntem în plin proces de renovare a spaţiilor de producţie achiziţionate la finalul lui 2017 şi, în paralel, înaintăm cu proce­durile pentru achiziţia de utilaje de producţie necesare şi creşterea echipei care va gestiona această divizie”, a mai spus Ţepeş.

Platforma intrată în proprietatea Bilka are 9,5 hectare, în urma tranzacţiei suprafaţa deţinută de companie la Braşov ajungând la 14 hectare. Din suprafaţa cumpărată, 20% va deservi divizia de rezidenţial a Bilka, pentru depozitarea materiei prime, iar restul suprafeţei va fi amenajată pentru divizia de industrial, respectiv hale de producţie, de depozitare şi platforma logistică necesară.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments