23.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALPatru constructori s-au înscris în lupta pentru contractul de 40 mil. euro...

Patru constructori s-au înscris în lupta pentru contractul de 40 mil. euro privind proiectarea şi construirea terminalului de pasageri al aeroportului Braşov-Ghimbav

Companiile Bog’Art SRL Bucureşti, Construcţii SA Sibiu, Kesz Construcţii România SRL Cluj şi Porr Construct SRL Bucureşti s-au înscris în cursa pentru câştigarea contractului de 184,6 mil. lei (39,6 mil. euro) pentru proiectarea şi construirea terminalului de pasageri al aeroportului Braşov-Ghimbav. 

”Pentru realizarea terminalului AIBG, administraţia judeţeană a colaborat cu arhitectul braşovean Dorin Ştefan, care a prezentat două soluţii arhitecturale. A fost agreată varianta mai puţin costisitoare, având în vedere că lucrarea este finanţată integral de către Consiliul Judeţean Braşov. Pentru această variantă s-au cerut avizele privind fluxurile de pasageri, de la instituţiile cu responsabilităţi în domeniu (SRI, Poliţia de Frontieră şi Direcţia Vamală), iar acestea au fost obţinute în baza planurilor finale ale terminalului, care relevă o suprafaţă desfăşurată de 11.780 mp, la care se adaugă o suprafaţă de 510 mp, reprezentând terase construite deschise şi acoperite în afara perimetrului construit”, se arată în comunicatul de presă transmis de Consiliul Judeţean Braşov.

”Ne bucurăm că proiectarea şi construirea terminalului de pasageri al AIBG a suscitat un interes mare din partea firmelor de construcţii. Aşadar, avem de unde selecta şi sperăm ca etapele de evaluare să fie parcurse fără probleme, astfel încât în cel mai scurt timp posibil să desemnăm un câştigător şi să începem lucrările”, a spus Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments