web analytics
Sunteți aici

Cemacon a investit 6 mil. euro în dezvoltarea celor 3 fabrici de materiale de construcţii

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon, controlat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, care deţin Dedeman, a investit peste 6 mi­lioane de euro în ultimii doi ani în dezvoltarea businessului, o parte din bani mergând către o nouă fabrică, deschisă anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

”Bugetele alocate de Cemacon pentru investiţii în perioada 2017-2018 au depăşit 6 mi­lioane de euro şi au vizat noi facilităţi de pro­ducţie, implementarea de produse noi, upgrade tehnologic pentru creşterea calităţii produselor şi obţinerea de creşteri de eficienţă în diverse zone ale activităţii companiei”, a declarat Liviu Stoleru, CEO şi preşedinte al consiliului de administraţie al Cemacon, citat de ZF.

Producătorul din judeţul Sălaj a fost înfiinţat în 1969 şi deţine trei fabrici, două de cărămidă – în Zalău şi în localitatea Re­cea – şi una de buian­drugi – inaugurată în 2018, tot la Recea. În acest context, numărul de angajaţi ai Cemacon a crescut cu 30 anul trecut, ajungând la 234 la finalul lui 2018. Toate produsele companiei sunt distribuite prin magazine ale revânzătorilor de materiale de construcţii. Piaţa de cărămizi este estimată la o valoare de 100 de milioane de euro, potrivit datelor din 2018.

Producătorul Cemacon Zalău (simbol bursier CEON) este listat la Bursa de Valori de la Bucureşti, unde are o capitalizare de 143,5 mi­lioane de lei. Compania este deţinută de mai mulţi acţionari, din rândul cărora fac parte Dedeman (42% din acţiuni), Business Capital for Romania – fond de investiţii al Erste Group (33%), PIF Industrial (18%) şi alţi acţionari. Atât Dedeman, cât şi PIF Industrial (fosta Dedeman Camioane) sunt companii deţinute de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, astfel că ei controleaza 60% din Cemacon.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW