-3.3 C
Cluj-Napoca
marți, decembrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de pavele şi borduri Elis Pavaje a investit 3,5 milioane de...

Producătorul de pavele şi borduri Elis Pavaje a investit 3,5 milioane de euro în noi fabrici

Producătorul de pavele şi borduri Elis Pavaje, din judeţul Alba, controlat de familia Goţa, a făcut în ultimul an investiţii de peste 3,5 milioane de euro, concretizate în achiziţia şi moder­nizarea a trei fabrici, scrie Ziarul Financiar. Circa 1 mil. euro au mers către preluarea fa­bricii de pavele din locali­tatea Vinţu de Jos (judeţul Alba), de la compania austriacă Fruhwald.

”În plus, tot în 2018, s-a achiziţionat o secţie de piatră cubică din Almaşu Mare (judeţul Alba), unde, începând din 2019, comercializăm piatră cubică pe mai multe tipodi­mensiuni, capacitatea de producţie ridicându-se la 5.500 de tone pe an”, a spus Emil Goţa, directorul general al Elis Pavaje, citat de ZF.

De asemenea, compania a mai cumpărat, în a doua parte a anului 2018, şi o unitate de producţie de la Prefabricate Vest Bucureşti, deţinută, potrivit datelor de pe site-ul listafirme.ro, de firma Genesis Development Offices, a omului de afaceri Liviu Tudor, care deţine parcul de afaceri West Gate. Linia de la Prefabricate Vest va fi integrată în platforma de la Vinţu de Jos. Pentru refacerea platformelor de producţie achiziţionate, pentru construcţia halelor şi repunerea în funcţiune a utilajelor, Elis Pavaje are un buget de 2,5 milioane de euro.

Elis Pavaje a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 179 mil. lei, în creştere cu aproximativ 11% faţă de anul anterior. Compania este angajator pentru 385 de salariaţi, nu­măr în creştere după preluarea noilor fabrici, doar cea din Vinţu de Jos având circa 20 de angajaţi.

Elis Pavaje are în total patru fabrici de pavele funcţionale în acest moment, la care se adaugă una de piatră – singura din portofoliul companiei în care nu se produc pavele. Unităţile din Petreşti (judeţul Alba), Stoeneşti (judeţul Prahova) şi Secuienii Noi (judeţul Neamţ) au o capacitate de producţie de câte 5.000 de metri pătraţi pe zi, iar cea din Vinţu de Jos (judeţul Alba) va avea şi ea aceeaşi capacitate începând din vară, când se vor finaliza lucrările de repunere în funcţiune.

Compania Elis Pavaje a fost înfiinţată în 1991 în judeţul Alba, produsele acesteia ajungând să se vândă în reţelele de bricolaj, prin magazine ale distribuitorilor şi în showroomurile proprii, din Petreşti (Alba) şi Stoeneşti (Prahova).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments