web analytics
Sunteți aici

Emerson estimează pentru 2018 afaceri de 212 mil. dolari

Compania Emerson SRL, parte a concernului american Emerson cu vânzări globale de peste 17 mld. dolari, estimează pentru 2018 o cifră de afaceri de 212 milioane de dolari, în creştere faţă de volumul de 168 milioane de dolari înregistrat în anul fiscal anterior, scrie Ziarul Financiar. Operaţiunile Emerson în Cluj deservesc în principal clienţii companiei în Europa.

”Principalii factori ce au condus către această evoluţie pozitivă sunt investiţia continuă în programele de creştere a eficienţei din cadrul echipelor noastre din ambele platforme Emerson – Automation Solutions şi Commercial and Residential Solutions, dar şi dezvoltarea şi instruirea profesională a oamenilor noştri (…). Toţi aceşti factori susţin tendinţele ascendente previzionate şi pentru anul 2019”, au declarat oficialii companiei Emerson pentru Ziarul Financiar.

La Cluj, divizia E­mer­son Automation So­lu­tions se ocupă de pro­ducţia şi asamblarea regulatoarelor de presiune Fisher®, pro­duse Roxar de măsurare şi asigurare a fluxului, dis­pozitive Coriolis Micro Mo­tion pentru măsurarea fluxu­lui şi a densităţii, in­clusiv produse Rosemount Flow, soluţii şi produse Rosemount Analyzer, sisteme de control şi automatizare PlantWeb™ Solutions Group, corpuri de iluminat şi cutii de racord Appleton A.T.X. pentru medii periculoase şi adverse.

Emerson Automation Solutions oferă şi servicii în domeniul administrării afacerilor, inginerie şi IT, asistenţă clienţi, asistenţă vânzări, marketing, finanţe şi lanţuri de aprovizonare. Tot la Cluj, divizia Emerson Commercial & Residential Solutions produce diferite unelte din marca RIDGID® pentru constructori şi instalatori. Divizia de la Cluj deţine şi funcţii de marketing, asistenţă clienţi şi IT, potrivit unor informaţii anterioare oferite de companie.

Americanii mai deţin pe piaţa locală şi un birou Emerson Automation Solutions la Bucureşti, pentru activităţi de vânzări şi service, unde lucrează aproximativ 50 de angajaţi. Compania a ajuns la peste 2.550 de angajaţi pe piaţa locală, aproximativ 300 de oameni fiind recrutaţi anul trecut. Emerson are disponibile în prezent circa 150 de locuri de muncă, în domeniile automatizare şi inginerie mecanică, tehnologia informaţiei, dezvoltare de software, achiziţii, logistică, planificare strategică, finanţe, resurse umane, marketing, customer care şi producţie (inclusiv lucrători pentru linia de producţie).

Concernul american Emeron a vândut în ultimii ani anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions. Diviziile Leroy-Somer şi Techniques Control au fost vândute de Emerson către japonezii de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluată la 1,2 mld. dolari.

Emerson a finalizat vânzarea platformei de afaceri Network Power, în luna decembrie 2016, şi a unităţilor de afaceri Leroy-Somer şi Techniques Control, în luna mai 2017. Şi operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Techniques Control au fost incluse în această vânzare, fiind transferate în proprietatea Nidec. Gigantul american Emerson, cu vânzări globale de 17,4 mld. dolari în 2018, a dezvoltat la Cluj-Napoca, în parcul Tetarom II, un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW