26.7 C
Cluj-Napoca
vineri, iunie 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAntreprenorul Adrian Elecfi din Alba a făcut 1 milion de euro cu...

Antreprenorul Adrian Elecfi din Alba a făcut 1 milion de euro cu o carmangerie şi trei magazine alimentare

Adrian Elecfi a terminat Dreptul în 1996, dar nu a profesat niciodată, pentru că pasiunea din liceu pentru industria alimentară a fost mai puternică, astfel că în acelaşi an a decis să investească într-o măcelărie în Alba Iulia, sub brandul Carmangeria Adrian Comserv, devenită ulterior Carmangeria Vlade, scrie Ziarul Financiar.

”Anul trecut vânzările au fost în creştere, o creştere substanţială. De sărbători vânzările s-au dublat faţă de anul precedent. Veniturile au fost mai mari cu 40%, iar cifra de afaceri a depăşit un milion de euro”, spune Adrian Elecfi, fondatorul companiei Adrian Comservice, citat de ZF. În 2017, firma pe care o deţine a avut o cifră de afaceri de peste 800.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Businessul a pornit sub brandul Carmangeria Adrian Comserv, dar în 2016 şi-a schimbat denumirea în Carmangeria Vlade. Mezelurile şi produsele din carne sunt dezvoltate după reţete tradiţionale, din carne de vită, de oaie, de porc sau de capră, iar carnea este achiziţionată de la abatoarele din zonă, dar şi de la alţi producători locali, din alte judeţe.

”Salamul de vară pe care-l facem se bazează pe o reţetă din 1960. Reţetele noi conţin atitivi, iar noi vrem să păstrăm tradiţia, motiv pentru care nu folosim amidon, monoglutamat de sodiu, conservanţi sau chimicale şi nici carne dezosată sau înlocuitori de carne. Noi afumăm produsele ecologic, cu lemne de prun, cireş şi fag şi producem în cantităţi limitate, pentru a păstra calitatea”, a mai spus Adrian Elecfi.

Pentru a produce cârnaţi, mici ori alte preparate din carne, antreprenorul a dezvoltat o mică fabrică de procesare cu tehnologie conformă cu standardele europene. Acolo 15 oameni lucrează zilnic, realizând produsele care ajung ulterior în magazine.

Compania deţine trei magazine proprii în judeţul Alba, dar livrează produsele şi clienţilor din zona HoReCa, câtorva restaurante din Alba Iulia, unei brutării din acelaşi oraş şi unui producător de lactate din Deva. Adrian Elecfi spune că aceste rezultate îl mulţumesc şi pe moment nu se gândeşte la extinderea afacerii. După 23 de ani de antreprenoriat, la cârma companiei Adrian Comservice SRL, Adrian Elecfi spune că nu s-a gândit niciodată să renunţe la afacerea pe care a pornit-o după studenţie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments