Retailerul francez de articole sportive Decathlon va deschide în 28 martie un nou magazin pe piaţa locală, în Bistriţa Retail Park. Decathlon a încheiat anul 2018 cu 23 de magazine locale, iar obiec­tivul pentru 2019 este să mai deschidă cinci magazine în Româ­nia.

”Estimăm 28 de maga­zi­ne deschise pe piaţa lo­ca­lă la sfârşitul anului 2019, ex­tin­derea unora din ma­ga­zi­nele exis­tente şi vom con­tinua dezvoltarea livră­rilor online prin de­ma­rarea unei reţele de ma­gazine/puncte de colec­tare în zonele dens popu­late unde, din cauza tra­ficului lumea ajunge cu mai multă greutate la un magazin Decathlon existent”, a spus Lăcrămioara Roşca, director mar­keting în ca­drul De­cathlon România, într-un interviu pentru Ziarul Financiar.

Grupul francez, care a intrat pe pia­ţa locală în 2009 cu un magazin în cartierul bucureştean Militari, a avut în 2017 o cifră de afaceri de 760 mil. lei (165 mil. euro). Pe piaţa locală, retai­lerul Decathlon reuneşte peste 1.300 de colaboratori.

Piaţa totală a echipamentelor spor­tive, estimată la 2,5-2,7 mld. lei, este împărţită de jucătorii specializaţi precum Hervis, Intersport şi Decathlon, cu magazinele mobobrand – Adidas, Under Armour, Nike -, cu cele online şi cu lanţurile de hipermarketuri.

Articole similare

Lasă un răspuns