web analytics
Sunteți aici

Enel investeşte 10 mil. euro într-o staţie de transformare în nordul Timişoarei

E-Distribuţie Banat, companie de distribuţie din portofoliul italienilor de la Enel, a demarat un proiect de 10 mil. euro pentru construcţia unei noi staţii de transformare la Dumbrăviţa, în nordul municipiului Timişoara, cu o capacitate totală de 50 MVA (megavolt-amperi). 

Staţia de transformare Covaci va fi construită pe un teren achiziţionat recent de către E-Distribuţie Banat, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Proiectul este parte a programului de investiţii realizat de companiile de distribuţie ale Enel în România.

După investiţiile în modernizarea reţelelor, cele trei companii E-Distribuţie din zonele Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea au ajuns în 2017 la un SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate de curent electric pe client pe an) de 145 de minute pentru Muntenia, 185 de minute pentru Dobrogea şi 259 de minute pentru Banat.

Spre comparaţie, media naţională a SAIDI în 2017 a fost de 283,9 minute, faţă de aproximativ 600 de minute în 2010, valoare în jurul căreia se situau şi companiile de distribuţie ale Enel. În total, E-Distribuţie Muntenia, Banat şi Dobrogea au modernizat circa 170 de staţii de transformare în perioada 2008-2018, cu o investiţie totală de 400 mil. euro.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW