web analytics
Sunteți aici

Banca Transilvania: Creşterile şi scăderile de la bursă nu creează apetit pentru tranzacţionare

Tiberiu Moisa, director general adjunct al Băncii Transilvania (TLV), consideră că aprecierea cu 11% de luni a acţiunilor băncii după declaraţiile consilierului premierului Dăncilă în presa străină nu creează apetit pentru tranzacţionare, potrivit Ziarului Financiar.

”Banca Transilvania este încă foarte departe de capitalizarea din urmă cu 4-5 săptămâni. Acest lucru pur şi simplu arată că suntem într-o piaţă de capital insuficient dezvoltată, în care acest fond de instabilitate creează suspans pentru investitori. Nimeni nu e bucuros când sunt asemenea salturi, fie ele şi pozitive”, spune Tiberiu Moisa, citat de ZF.

Pe 4 februarie 2019, Banca Transil­vania a închis şedinţa de tranzacţionare la o valoare de piaţă de 8,7 miliarde de lei, faţă de 11,3 miliarde de lei înainte de anunţul Ordonanţei 114, potrivit datelor BVB.

Tiberiu Moisa spune că suişurile şi coborâşurile preţurilor acţiunilor într-o piaţă mică nu creează un apetit foarte mare investitorilor. De la începutul anului, indicele bursei ro­mâneşti are minus 1,2%.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW