Spitalul de recuperare medicală Polaris, deschis în urmă cu patru ani în apropiere de Cluj-Napoca şi controlat de familia Socea, a încheiat anul 2018 cu afaceri de circa 20 de milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de anul anterior, scrie Ziarul Financiar.
Planurile pentru anul 2019 urmăresc promovarea la nivel naţional, aceasta fiind o nouă etapă în dezvoltarea businessului. Anul trecut, peste 3.000 de pacienţi au trecut pragul spitalului Polaris, iar cele mai accesate specializări au fost cele de recuperare medicală, neurologică şi cardiologică. Fondatorii spitalului Polaris au mizat încă de la început pe zona de recuperare medicală, o zonă de nişă în piaţa medicală privată.
”Dacă mergem dincolo de cifre şi ne uităm la cauzele acestei creşteri, ele sunt atât legate de faptul că pacienţii accesează un număr tot mai mare şi divers de servicii, cât şi de reîntoarcerea în spital, respectiv prelungirea perioadelor de şedere la noi”, a spus Tudor Socea, directorul general al Polaris Medical, citat de ZF.
După creşterile salariale de la stat, care au dublat în unele cazuri salariile medicilor, antreprenorii din sistemul privat de sănătate s-au confruntat cu migrarea personalului către spitale publice şi au crescut la rândul lor salariile pentru a rămâne competitivi faţă de veniturile de la stat. Spitalul Polaris se întinde pe o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi şi este condus de Tudor-Alexandru Socea, fiul lui Ioan Socea, antreprenor cunoscut pentru afacerile din domeniul energiei, el punând în 1990 bazele EnergoBit.