Furnizorul de materiale şi echipamente electrice Electroglobal Cluj, controlat de Radu Ciorba în asociere cu Maksay Csaba, a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri mai mare cu 5-10% faţă de anul trecut, când afacerile companiei au sărit pragul de 100 mil. lei, potrivit Ziarului Financiar.
”În 2018 am realizat o creştere de 5,1% a afacerilor faţă de anul anterior, într-un context pozitiv al pieţei şi al implementării eficiente a investiţiilor. Cifra de afaceri a avut la bază extinderea competenţelor noastre tehnice, dar şi a proceselor de business, evoluţia datorându-se în mod special proiectelor executate pentru piaţa de export şi a unor lucrări la cheie în domeniul automatizărilor industriale”, a spus Radu Ciorba, director general şi unul dintre acţionarii Electroglobal, citat de ZF.
Ponderea exporturilor companiei a fost cu 10% mai mare în 2018 faţă de anul anterior. Electroglobal furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii, colaborând cu clienţi din sectorul materialelor de construcţii, energie, industrie, dar şi cu beneficiarii direcţi, precum integratorii de sistem şi instalatori.
Clujenii dezvoltă de la zero o capacitate nouă de producţie şi eficientizează un sistem existent prin consultanţă, proiectare de sisteme de automatizări, acţionări şi luminotehnică, uzinare tablouri electrice de distribuţie şi automatizare, integrarea sistemelor, dezvoltare software de automatizări, asistenţă tehnică pentru montaj, punerea în funcţiune şi service. Electroglobal derulează proiecte de automatizări în infrastructură – staţii de tratare a apei, industria chimică, a materialelor de construcţii şi automotive, iluminat cu LED, în industria textilă şi sectorul medical.
Compania, cu sediul central în Cluj-Napoca a ajuns în prezent la peste 130 angajaţi şi are în plan să mai recruteze încă 15 oameni în acest an. Pentru 2019, Electroglobal a bugetat investiţii în utilaje şi echipamente pentru uzinarea tablourilor electrice, în digitalizarea tuturor proceselor interne (logistică, fabricaţie, proiectare şi vânzări), dar şi în creşterea competenţelor angajaţilor.