Grupul Sergiana, controlat de antreprenori locali, şi-a bugetat pentru anul acesta o cifră de afaceri consolidată de peste 320 de milioane de lei (aproximativ 70 mil. euro), în creştere cu 6% faţă de anul precedent, scrie Ziarul Financiar.
”La nivel global, cifra de afaceri consolidată a crescut în 2018, depăşind 301 milioane de lei pentru întreg grupul de firme Sergiana. Evoluţia cifrei de afaceri a fost determinată de adoptarea unei strategii de dezvoltare, investiţii puternice în logistică şi tehnologie, extinderea lanţului de magazine Sergiana, dar şi deschiderea noului restaurant Sub Cetate (din Râşnov – n.red.)”, a declarat pentru Diana Zahariea, director general al Sergiana Prodimpex, principala companie din grupul Sergiana, într-un interviu pentru ZF.
Sergiana este una dintre cele mai mari afaceri româneşti din judeţul Braşov şi produce în sistem integrat preparatele din carne. Grupul deţine propria fabrică de nutreţuri combinate, două ferme de creştere a animalelor, propriul abator, dar şi o fabrică de preparate din carne în Poiana Mărului. Brandul Sergiana Poiana Mărului a fost fondat în urmă cu 25 de ani, atunci când a fost deschisă şi fabrica din localitatea Poiana Mărului (judeţul Braşov). În plus, Sergiana deţine nouă restaurante şi 58 de magazine. Anul trecut au fost deschise şase magazine şi un restaurant în Râşnov, numit Sub Cetate.
În prezent, în cadrul Sergiana sunt dezvoltate două ferme: prima este cea de porci, în care grupul are 40.000 de capete, din care scroafe de reproducţie 3.500 de capete, iar a doua fermă este cea de vite din rasa Angus, cu un efectiv de 700 de capete. Anul acesta, compania va inaugura un complex de creştere a purceilor de rasă, în care va fi un efectiv de 1.850 de scroafe.