14.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBrașovul, cu un pas înaintea Clujului: Oraşul de sub Tâmpa va avea...

Brașovul, cu un pas înaintea Clujului: Oraşul de sub Tâmpa va avea un spital regional de 250 de milioane de euro

Primăria Brașov a demarat deja partea de documentație pentru investiția de 250 de milioane de euro în spitalul regional, fiind emis de altfel și certificatul de urbanism necesar pentru începerea lucrărilor.

Primăria Brașov a avut prima discuție cu reprezentanții Băncii Europente pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pe marginea proiectului de acord de colaborare pentru construcția Spitalului Regional Brașov, întâlnire la care a participat și un reprezentant al Ministerului Sănătății.

”Am avut o primă rundă de discuții, a fost o informare reciprocă și am primit proiectul de acord, pe care noi îl vom analiza din punct de vedere economic și juridic, iar reprezentantul ministerului va întocmi un raport. S-au desprins câteva variante, le vom analiza, iar vineri vom definitiva împreună forma finală a acordului, care va fi prezentat apoi spre aprobare Consiliului Local, în prima ședință”, a declarat George Scripcaru, primarul Brașovului.

Construcția noului spital regional de la Brașov este unul dintre proiectele pentru care BERD ar urma să acorde un credit. Discuțiile în acest sens au demarat încă din decembrie 2017. Prima etapă a acestui acord, cea de consultanță, va fi finanțată din fonduri nerambursabile de către BERD, iar potrivit negocierilor purtate, este posibil ca în primă fază primăria să achite doar 10% din acest contract, iar dacă proiectul se implementează, banii vor fi returnați municipalității.

Spitalul Regional va avea 849 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi pentru 31 de specialităţi. Acestea sunt: Neurologie cu unitate de accidente vasculare cerebrale acute, Neurochirurgie, Oftalmologie, ORL, Chirurghie orală şi maxilo-facială, Pneumologie, Cardiologie cu unitate de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici, Chirurgie toracică, Chirurgie cardiovasculară, Gastroenterologie, Nefrologie, Urologie cu transplant renal, Chirurgie generală, Ortopedie-traumatologie, Chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, Arşi, Chirurgie vasculară, Dermatovenerologie, Medicină internă, Endocrinologie, Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, Alergologie şi imunologie clinică, Hematologie, Psihiatrie acuţi, Terapie intensivă, Chirurgie pediatrică, Pediatrie, Terapie intensivă pediatrie, Obstretică-ginecologie, Neonatologie, Oncologie medicală.

Municipalitatea are un PUZ valabil pentru proiect, a extins rețeaua de gaze în zonă și a transferat un teren de 2.000 de m.p. către Electrica, pentru amplasarea unei stații de transformare, care să asigure capacitatea necesară pentru funcționarea spitalului. Investiția totală, pentru staţie şi reţea, este de aproape 40 de milioane de lei. De asemenea, în zonă se va derula o investiție pentru introducerea rețelei de apă și canalizare, în valoare de 3,2 milioane de lei, estimată să fie finalizată în decembrie 2019, și a fost lansată licitația pentru studiul de prefezabilitate al spitalului. A fost format un grup de lucru la nivel ministerial, local și al reprezentanților BERD, care lucrează deja pe proiect. BERD acordă deja consultanță Municipiului Brașov înacest domeniu și va ajuta la găsirea celei mai bune soluții de finanțare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments