web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Aeroportul din Cluj a fost tranzitat anul trecut de 2,7 milioane de pasageri

Aeroportul din Cluj a fost tranzitat anul trecut de 2,7 milioane de pasageri

Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca a ajuns anul trecut la un trafic de 2,7 milioane de pasageri, potrivit datelor de la Asociaţia Aero­porturilor din România.

Wizz Air, liderul pieţei aeriene locale, a alocat a şaptea aeronavă pe aeroportul internaţional din Cluj-Napoca şi a lansat noi rute către Liverpool, Lyon şi Birmingham (Marea Britanie), operând zboruri către 35 de destinaţii de pe al doilea cel mai mare aeroport din ţară.

Traficul de pasageri pe aero­por­tu­rile din România a depăşit anul trecut pragul de 21 de milioane de pasageri, în creştere cu 7,7% faţă de nivelul înre­gis­trat anul anterior. Cele mai mari trei aeroporturi din ţară, Henri Coandă (Otopeni), Avram Iancu din Cluj-Napoca şi Traian Vuia din Timişoara au avut anul trecut un trafic total de 18 mi­lioa­ne de pasageri, adică au generat circa 83% din numărul total de pasageri de pe toa­te aeroporturile din ţară.

Apetitul românilor pentru călătorii este în creştere de la un an la altul, ceea ce reflectă şi cifrele de la BNR, care arată că românii au cheltuit 3,37 miliarde de euro pe vacanţele în afara ţării în ianuarie-noiembrie anul trecut.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW