Clujul are începand din acest an o asociație de producători de fructe de pădure sub formă de cooperativă agricolă, denumită Arome Transilvane. Inițiativa asociației aparține Fundației Civitas care a adus împreună nouă membri fondatori, care cultivă şi procesează o gamă largă de fructe de pădure și îi va ajuta să dezvolte în continuare asociația.
Cei nouă membri provin din satele Lujerdiu, Sic, Borșa și Vișea și cultivă coacăze negre, afine zmeură, mure, agrișe, cătină albă, coacăze roșii, dar și unele mai speciale ca Aronia melanocarpa și goji. Asociația își propune să ofere consumatorilor, în principal din județul Cluj, fructe din cultura proprie. De asemenea, cooperativa își doreşte să ofere consumatorilor fructe cu o deosebită valoare nutritivă, net superioară fructelor din import, dar și informații despre proveniența fructelor şi modul în care au fost cultivate.
Un alt scop al asociației este acela de a susţine producătorii locali mici si mijlocii și de a încuraja noi fermieri să-și înceapă propria afacere cu fructe de pădure. Pe lângă fructele de pădure proaspete, membrii asociației comercializează și siropuri (de zmeură, de soc cu portocale și lămâi, de Aronia, de merișoare, de coacăze negre, de căpșuni etc.) și dulcețuri.