18.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la Life is Hard oferă gratuit administraţiilor locale suita de...

Clujenii de la Life is Hard oferă gratuit administraţiilor locale suita de aplicaţii CityApps

Compania Life is Hard – Work Soft din Cluj-Napoca, prima firmă de software din România listată la bursă, oferă gratuit, timp de doi ani, suita sa de aplicaţii CityApps tuturor oraşelor care au sub 100.000 de locuitori, ca parte a programului numit Update România, al cărui obiectiv este susţinerea digitalizării comunităţilor locale.

”Digitalizarea este un domeniu unde România are destul de mult de recuperat, iar iniţiativele şi proiectele de tip smart city sunt încă într-un stadiu foarte incipient. Mare parte din aceste soluţii şi tehnologii le oferim gratuit administraţiilor locale pentru că aşa înţelegem să ne implicăm activ în viaţa comunităţii în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. Ne-am propus un proiect ambiţios – să digitalizăm România prin comunităţile locale, iar în acest demers dorim să atragem cât mai multe companii de tehnologie şi cât mai multe administraţii locale”, a declarat Erik Barna, CEO-ul companiei Life is Hard – Work Soft.

Suita CityApps a fost creată pentru a îmbunătăţi relaţia dintre cetăţeni şi administraţiile locale, aceasta cuprinzând aplicaţii precum CityAlert, CityHealth sau CityParking. Aplicaţia CityAlert notifică cetăţenii şi vizitatorii oraşului cu privire la evenimentele, lucrările, manifestări publice şi alte informaţii importante de interes public care au loc în oraş şi care influenţează desfăşurarea traficului şi a altor activităţi din comunitatea locală. Platforma CityHealth le permite cetăţenilor să raporteze în mod activ şi să obţină notificări despre problemele din interiorul oraşului, iar aplicaţia mobilă CityParking indică în timp real disponibilitatea unui loc de parcare şi ghidează şoferul pentru a ajunge la acesta în cel mai scurt timp posibil.

Până în prezent, suita de aplicaţii CityApps este folosită în mai multe oraşe din ţară precum în Alba-Iulia, unde pe lângă cele trei soluţii amintite mai sus, sunt utilizate şi platformele okey.ro (platforma online pentru managementul unei afacerii) şi donez450.ro (platformă online menită s faciliteze procesul de donare de sange prin intermedierea comunicarii dintre centrele de transfuzie de sange din Romania si potenialii donatori). De asemenea, în Slobozia si în Călăraşi sunt utilizate aplicaţiile CityAlert şi CityHealth, precum şi platforma online donez450.ro. Alte oraşe din ţară care folosesc suita CityApps sunt Petroşani (CityHealth şi donez450.ro), ClujNapoca (CityAlert – ClujNow) şi Zalău (donez450.ro).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments