7.6 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTUn tânăr de 22 de ani din Moeciu a investit 500.000 euro...

Un tânăr de 22 de ani din Moeciu a investit 500.000 euro într-un restaurant în Bran

Dorin Lucian Olteanu (22 ani), un tânăr din comuna Moeciu, judeţul Braşov, care a copilărit în restaurantul deţinut de părinţii săi, a urmat tradiţia familiei, iar în luna mai a anului trecut a deschis restaurantul D.O.R. din Bran, printr-o investiţie de 500.000 de euro, scrie Ziarul Financiar. Planul de business arată că restaurantul va începe să producă profit după primii cinci ani de activitate.

”În 1996 când m-am născut, părinţii mei deţineau deja o afacere în industria ospitalităţii, era primul restaurant din comuna Moeciu. Crescut într-un astfel de mediu, după terminarea liceului am cerut bani părinţilor pentru o investiţie în înfiinţarea restaurantului D.O.R. din Bran, angajându-mă să returnez banii primiţi în 10 ani. Investiţia a fost de 500.000 de euro, iar calculele arată că în 5 ani restaurantul o să producă suma investită şi va începe să fie pe profit”, a spus Doru Lucian Olteanu, citat de ZF.

Cea mai mare parte din bani a fost investită în amenajarea interioară a restaurantului, în detalii şi decoranţiuni, dar şi în pregătirea personalului. În prezent, personalul resturantului este format din 17 angajaţi, antreprenorul adăugând că nu se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte forţa de muncă.

Restaurantul achiziţionează aproximativ 70% din materia pimă pe care o foloseşte la prepararea bucatelor din meniu de la producătorii locali, iar restul de marfă este cumpărată de la retailerul german Selgros.

”Vita este cel mai consumat produs. O cumpărăm de la ferma din Tohanu Nou, Zărneşti, şi toată lumea spune «wow» când o gustă. Aşa că muşchiuleţul de vită este primul în topul vânzărilor, urmat de burgerul nostru tot cu carne de vită, care este făcut integral la noi în bucătărie (chiflă, sosuri, carne)”, a mai spus tânărul antreprenor.

Afaceri de 2 mil. lei pentru 2019

În prezent, restaurantul are o capacitate maximă de 80 de locuri. O masă în două persoane care servesc o gustare, un fel principal, un desert, apă, cafea sau vin costă aproximativ 450 de lei. Estimările tânărului antreprenor arată că restaurantul D.O.R. din Bran va înregistra la final de 2019 o cifră de afaceri de 2 milioane de lei (circa 427.000 de euro).

Sursa Foto: Facebook D.O.R.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments