web analytics
Sunteți aici

Contract de 600 mil. euro pentru modernizarea a 28 km de cale ferată pe secţiunea Brașov-Sighişoara

Compania Naţională de Căi Ferate (CFR) a desemnat câştigătoare oferta depusă de Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. – Makiol Inşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. pentru procedura de licitaţie publică privind modernizarea unei componente a Coridorului Rin – Dunăre.

Mai exact, această asociere va lucra subsecţiunea Apaţa – Caţa, aflată pe secţiunea Braşov – Sighişoara, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, potrivit CFR.

”Oferta financiară a Asocierii Alsim Alar­ko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. – Makiol Inşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. este de 2.850.163.157 RON (adică aproape 600 mil. euro – n.red), contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii. Sursa de finanţare pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa – Caţa, în lungime totală de 28,2 km, este asi­gurată de Comisia Europeană prin Me­ca­nismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanţarea, în proporţie de 18,26% de la bugetul de stat.

Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii fero­viare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h pentru trenurile de călători. Contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară: terasamente, linii de căi ferate, consolidări de poduri, podeţe, construcţii tuneluri şi viaducte, pasaje superioare, lucrări de electrificare şi energoalimentare, teleco­municaţii, semnalizare, fibră optică, instalaţii electrice etc. Prin modernizarea infrastructurii şi supras­tructurii feroviare se asigură condiţii teh­nice pentru circulaţia trenurilor de călători şi marfă cu viteze mai mari de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă şi creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW