23.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSecuiana, cu o tradiţie de 50 de ani în industria textilelor, trimite...

Secuiana, cu o tradiţie de 50 de ani în industria textilelor, trimite 57% din producţie la export

Producătorul de confecţii Secuiana din Târgu-Secuiesc, judeţul Covasna, cu o tradiţie de 50 de ani în industria textilelor, a finalizat anul 2018 cu o cifră de afaceri de aproape 36 mil. lei (7,7 mil. euro), în creştere cu 2% faţă de anul anterior, scrie Ziarul Financiar. Exportul a crescut anul trecut cu aproximativ 5%, ajungând la o pondere de peste 57% din cifra de afaceri a companiei.

”În general putem fi mulţumiţi de evoluţia pieţei din anul 2018, exportul a crescut, la fel şi vânzările prin magazi­ne­le proprii. Pentru anul 2019, ne aşteptăm la o stabilitate, cu creşteri foarte mici la export şi cu speranţa ca vânzările in­terne să rămână măcar la nivelul anului 2018. În industria noastră dacă reuşeşti să realizezi cifrele de anul precedent şi nu mergi în scădere este lucru mare”, a declarat Dobra Laszlo, directorul general al Secuiana, citat de ZF.

Partenerii de afaceri ai Secuiana pe piaţa externă sunt Bruno Saint Hillaire din Franţa, Alberto din Germania, I.C. Group din Danemarca, Adamakos din Grecia, Comeback Fashion din Olanda, Greiff din Germa­nia, dar şi alte com­pa­nii din Anglia, Italia, Irlanda din Nord sau Belgia.

Com­pania co­mer­cializează con­fec­ţii gru­pate în colecţiile Adam’s, Secuiana Gold Collection şi Se­cuiana Men’s Clothing. Capacitatea de producţie a fabricii de textile din Târgu-Secuiesc este de 2.400 de pantaloni pe zi. La finalul anului trecut compania a câştigat un client nou din Anglia, cu care încearcă să dezvolte o colaborare de lungă durată.

520 de angajaţi, din care 450 lu­crează în producţie

Compania a ajuns la 520 de angajaţi, din care 450 lu­crează în producţie, iar 70 în magazine şi ca personal co­mer­cial intern, însă se confruntă cu probleme mari în recrutarea de personal. Secuiana a fost fondată în 1968 şi a început să funcţioneze un an mai târziu. În 1973, fabrica s-a specializat în producţia de pantaloni şi a început să exporte în Europa de Vest şi America de Nord. Compania face parte din grupul Secuiana din Târgu-Secuiesc, alături de producătorii de textile Seconf SA şi S’mode SA şi firma de transport Secuiana Trans. Secuiana are mai mulţi acţionari, persoane fizice, actuali şi foşti angajaţi ai companiei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments