web analytics

Familia Oltean din Reghin se apropie de pragul de 50 mil. euro cifră de afaceri

Companiile IRUM şi Maviprod, cu activităţi în producţia de utilaje agricole şi forestiere şi comercializarea pie­selor de schimb, con­tro­late de familia Ol­tean din Reghin, au ajuns anul trecut la un business cumulat de 47,5 mil. euro, mai mult cu aproximativ 20% faţă de anul anterior, scrie Ziarul Financiar.

IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare şi utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje a­gri­cole, în­căr­cătoare, trans­por­­toare, echi­pa­men­te pentru întreţi­ne­rea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora. Maviprod se ocupă de comercializarea pieselor de schimb pentru utilajele agricole şi forestiere.

”În urma investiţiilor făcute în anii trecuţi, IRUM şi-a mărit capacităţile de producţie şi a reuşit să aducă îmbunătăţiri utilajelor fabricate, a adăugat noi produse în portofoliu, au fost deschise noi puncte de lucru, iar echipele de vânzări şi service s-au dezvoltat foarte mult. Datorită consolidării poziţiei noastre atât în piaţa internă, cât şi internaţională, am realizat anul trecut o creştere cu aproximativ 20% a vânzărilor faţă de anul anterior”, a declarat Mircea Eugen Oltean, director general al IRUM Reghin, citat de ZF.

Anul trecut, IRUM a finalizat execuţia şi omologarea de tip a noului tractor agricol românesc, denumit ”TAGRO”, un proiect ce aparţine în totalitate companiei din Reghin. Dezvoltarea prototipurilor s-a făcut utilizând cele mai moderne metode de lucru existente în realizarea acestor tipuri de produse, investiţia totală ridicându-se la peste 4 mil. euro, potrivit companiei.

Producţia în serie a tractorului va începe în aprilie 2019, iar în primul an vor fi fabricate şi vândute 200 de unităţi, în 2020 se va ajunge la 300 de tractoare, iar până la finele lui 2021 compania vrea să depăşească pragul de 500 de utilaje agricole de acest tip produse şi comercializate. Noul tractor agricol românesc este rezultatul centrului de cercetare şi dezvoltare iFOR, o investiţie totală de 11,9 mil. lei (circa 2,7 mil. euro), cofinanţată parţial printr-un proiect european de 6,4 mil. lei realizat de IRUM la Reghin.

Anul trecut, în cadrul centrului de cercetare şi dezvoltare iFOR din Reghin a fost realizat primul cleşte forestier românesc, care va fi utilizat pe utilajul TAF 2012 G. Conceptul a fost creat şi simulat în formă virtuală şi realizat apoi în cadrul atelierului de prototipuri, produsul răspunzând cererii de echipare a tractoarelor forestiere cu braţ şi cleşte rotator, potrivit companiei.

IRUM a trecut la înlocuirea treptată a maşinilor-unelte convenţionale cu maşini-unelte cu comandă numerică, măsură ce a dus la mărirea capacităţii de producţie, la creş­terea preciziei în executarea pieselor şi im­plicit la reducerea cheltuielilor de fabricaţie.

Pe plan local, IRUM vinde prin intermediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie, însă compania colaborează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor forestiere, fermieri, composesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva. Compania are în plan pentru anul în curs extinderea prin deschiderea unor noi puncte de lucru şi prin continuarea dezvoltării reţelei de dealeri. Produsele IRUM ajung şi la export, principalele pieţe externe pentru companie fiind Franţa, Germania, Belgia şi Luxemburg, Slovenia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Spania şi Chile.

Principalul acţionar al companiei IRUM este Maviprod din Reghin, cu o participaţie de 93,47%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice. Compania Maviprod este deţinută integral de Violeta Oltean, soţia lui Mircea Eugen Oltean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW