Astra Vagoane Călători, unul din cei mai mari jucători din industria materialului rulant, angajează 200 de oameni pentru fabrica din Arad după ce a câştigat contracte pentru a livra tramvaie la Cluj-Napoca, Oradea şi Galaţi, scrie Ziarul Financiar.

”Dacă luna aceasta fabrica lu­crează la 60% din capacitate, de luna viitoare vom lucra la capacitate maximă, chiar depăşim capacitatea. Avem contractate pentru fabricarea a 62 de tramvaie prin câştigarea licitaţiilor la Cluj-Napoca, Oradea şi Galaţi. Mai avem de pro­dus vagoane şi pentru Cehia. Anul aces­ta vom avea o creştere a cifrei de afa­ceri, ne ocupăm de tot ce înseam­nă pregătirea de fabricaţie, omolo­gări, dar anul de top va fi 2020”, a spus Valer Blidar, unul din­tre puţinii an­tre­prenori care deţin fabrici con­struite în perioada indus­tria­lizării masive a României din anii ‘70 – ‘80.

Fabrica a fost singurul ofer­tant la licitaţiile de tram­vaie din Cluj-Napoca, Ora­dea şi Galaţi şi s-a înscris la două li­ci­taţii in­ter­naţionale pentru va­goane. Anul trecut, fabrica a lu­crat la capa­citate de doar 30% potrivit datelor anterioare, afacerile fiind în uşoară creştere faţă de anul anterior.

Articole similare

Lasă un răspuns