Lanţul de restaurante cu produse raw-vegane Rawyal, lansat pe piaţă în urmă cu aproximativ patru ani, se extinde în franciză în oraşe precum Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara sau Iaşi. Investiţia într-o astfel de unitate se ridică la 10.000-20.000 de euro, iar restul detaliilor contractuale se stabilesc de parteneri, scrie Ziarul Financiar.
Meniul Rawyal include atât aperitive, fel principal, supe, salate, cât şi dulciuri şi torturi la comandă. În prezent, lanţul de restaurante numără două locaţii, ambele deţinute de societatea Press Centralis Solutions. Pentru dezvoltare, compania este interesată de spaţii stradale sau situate în clădiri de birouri, locuri unde traficul este foarte mare.
Mâncarea raw vegană a cucerit tot mai mult românii în ultimii ani, conceptul intrând ”în trend” mai întâi în ţările occidentale. Pentru acest tip de restaurante, antreprenorii se uită în special la oraşele mari, unde locuitorii sunt mai familiarizaţi cu acest concept şi care sunt, de asemenea, cele mai mari pieţe de consum.