19.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSatul Richiş din Sibiu a devenit magnet pentru turiştii din Germania, Franţa,...

Satul Richiş din Sibiu a devenit magnet pentru turiştii din Germania, Franţa, Olanda, Italia sau SUA: ”Avem o viaţă mult mai bună aici decât în Germania!”

Satul Richiş din judeţul Sibiu a devenit magnet pentru turiştii din Germania, Franţa, Olanda, Italia sau Statele Unite, în condiţiile în care tot mai mulţi străini şi-au cumpărat aici case. Pentru mulţi turişti străini bătrânul sat transilvănean Richiş a devenit o a doua casă. Mulţi şi-au pus economiile la bătaie şi şi-au cumpărat locuinţe vechi pe care le-au reamenajat ca să aibă tot confortul. Pe lângă români şi câteva familii de saşi, aici trăiesc zeci de nemţi, francezi, olandezi, italieni, elveţieni, lituanieni şi americani. Noii locuitori îl consideră un loc fermecător, care le aminteşte de copilărie. Richiş este un sat de viticultori, vechi de peste 700 de ani.

Soţii Schmid sunt din Munchen, iar fiul lor i-a îndemnat să viziteze satul, denumit pe vremuri satul celor bogaţi. Aşa este şi în prezent, după ce străinii s-au îndrăgostit iremediabil de acest loc şi au fost atenţi să dezvolte aici o comunitate strânsă şi puternică.

”Richiş e a două casă pentru mine. Am o viaţă bună aici cu soţia mea, mult mai bună decât în Germania”, a declarat Heribert Schmid, citat de Mediafax.

Eleine şi Martin sunt primii olandezi care s-au mutat la Richiş . În anii ’90, au vizitat satul cu nişte prieteni şi au rămas fermecaţi de tot ce au descoperit.

”Tot ceea ce ne înconjoară, atmosfera, uitaţi-va la dealurile din jur! Natură! Şi să nu uităm ce le spunem mereu românilor: Fiţi mândri cu propria ţară! Sunt atâtea naţionalităţi care au ales să-şi ia o casă aici. Trebuie să fie ceva special la locul asta!”, a spus Martin Engbrenghof.

Cei doi soţi au cumpărat o casă veche de la saşi. Au investit mulţi bani în ea, pentru reparaţii, dar nu au aruncat nimic, nici măcar războiul de ţesut. Două vecine au învăţat-o pe Eleine cum să lucreze la el.

Străinii deveniţi localnici au deschis mai multe magazine, dar şi un centru infoturistic. Organizează vara şi primăvară brunch-uri cu produse tradiţionale şi un festival de literatură. Pe lângă români şi câteva familii de saşi, la Richiş trăiesc zeci de nemţi, francezi, olandezi, italieni, elveţieni, lituanieni şi americani.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments