web analytics
Sunteți aici

Daimler va produce la Sebeş o cutie de viteză în opt trepte pentru automobilele Mercedes-Benz

Grupul german Daimler, al doilea cel mai mare exportator din economia românească prin intermediul companiei Star Assembly din Sebeş, va începe producţia unei noi cutii de vitez ă , în opt trepte, destinată autoturismelor Mercedes-Benz.

Reprezentanţii Star Assembly vor marca noua etapă din producţia uzinei printr-un eveniment care va avea loc în 7 februarie, la Sebeş. Ceremonia va marca inceputul unei noi etape a investitiei derulate de concernul Daimler in Romania, pentru extinderea productiei de cutii de viteză automate de ultima generatie destinate automobilelor Mercedes-Benz.

Noua cutie de viteze se numeşte 8G-DCT, automată cu dublu ambreiaj şi opt trepte. Aceasta va echipa noua B-Klasse produsă începând de anul acesta la Rastatt în Ger­ma­nia, dar şi A-Klasse şi CLA asam­blate la Kecs­ke­mét în Un­garia, pre­cum şi A-Klasse sedan produs la A­guas­calien­tes în Mexic. Pentru B-Klasse, cutia de viteze va e­chi­pa motoarele diesel de 2,0 litri de 150 şi 190 CP.

Star Assembly este al doilea mare exportator din România după Dacia şi în top zece companii după cifra de afaceri, de 7,3 mld. lei în 2017, ultimul an pentru care există date publice disponibile.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW