-0.3 C
Cluj-Napoca
miercuri, noiembrie 29, 2023
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTDoi IT-işti din Oradea au investit 20.000 de euro într-o afacere cu...

Doi IT-işti din Oradea au investit 20.000 de euro într-o afacere cu birouri reglabile

Beniamin Duca şi George Bocancios, doi IT-işti din Oradea, şi-au pus la bătaie economiile adunate din IT, 20.000 de euro, şi au creat în 2017 brandul Ergoliv, sub care produc birouri reglabile pe înălţime şi covoare ergonomice anti-oboseală, scrie Ziarul Financiar. Produsele costă între 4.000 şi 4.500 de lei (1.000 de euro) şi ar putea găsi o piaţă foarte bună la export.

”Cochetam cu ideea unui start-up de câţiva ani, ambii fiind din mediul IT, unde interesul spre a crea un business ia amploare. Noi foloseam de ceva vreme birouri reglabile pe înălţime şi am văzut ce beneficiu aduc în viaţa unui programator care stă 6-8 ore la serviciu. Dar când am încercat să cumpărăm aceste birouri, am văzut cât de mică este oferta în România. Am făcut trei versiuni de birouri prototip, iar în urma încurajărilor din partea prietenilor am început să lucrăm la un stoc iniţial”, a declarat pentru ZF Beniamin Duca, cofondatorul companiei Ergo Activ Desk SRL, care deţine brandul Ergoliv.

La finalul lui 2017, cei doi tineri au investit 20.000 de euro în primul stoc de produse, pentru care au avut cerere atât din partea persoanelor fizice, cât şi din partea câtorva companii locale. Pentru 2019 fondatorii brandului Ergoliv estimează o cifră de afaceri de 100.000 de euro.

materialul din care este fabricat şi dimensiunile pe care le are, iar preţul unui covor anti-oboseală este de 140 de lei, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Birourile inteligente sunt produse din lemn de stejar ori mesteacăn, din pădurile Transilvaniei. Covoarele antioboseală sunt fabricate din spumă moale, reducând presiunea pe genunchi, picioare şi articulaţiile picioarelor.

O parte din componentele birourilor reglabile pe înălţime sunt produse de cei doi antreprenori, o altă parte din ele sunt realizare în colaborare cu alţi producători locali într-un atelier din Oradea, deoarece fiind la început de drum cei doi tineri încă nu au propriul atelier, iar picioarele reglabile sunt importante din Danemarca. Produsele sunt comercializate prin intermediul site-ului, dar şi prin intermediul aplicaţiei dezvoltate pentru Android. În curând, antreprenorii spun că vor lansa şi o aplicaţie pentru IOS. Prin intermediul aplicaţiei mobile, clienţii primesc notificări privind statisticile de utilizare şi notificări pentru a-şi schimba poziţia biroului.

Sursa Foto: Facebook Ergoliv

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments