23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de cărămizi Cemacon Cluj rambursează anticipat 3 mil. euro şi finalizează...

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj rambursează anticipat 3 mil. euro şi finalizează restructurarea datoriilor la BCR

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj, controlat de fraţi Pavăl, proprietarii Dedeman, a anunţat pe bursă rambursarea anticipată a unei datorii de 3 mil euro, scadentă în decembrie 2019, către Banca Comercială Română (BCR).

Împrumutul a fost preluat de la Cemacon Real Estate, companie deţinută integral de Cemacon, prin stingerea unei datorii vechi şi crearea uneia noi, în contextul implementării în urmă cu trei ani a unei soluţii de restructurare a datoriilor societăţii către BCR.

Procesul a constat în reaşezarea şi reducerea unei datorii bancare de peste 33 milioane euro, angajată în 2007 de companie, printr-o soluţie ce a presupus novatia unei datorii de 5 milioane euro pe societatea Cemacon Real Estate şi mutarea activelor neproductive pe această entitate, conversia în acţiuni a unei datorii de peste 13 milioane euro, recapitalizarea companiei printr-o majorare de capital, precum şi ştergerea unei părţi din datorie.

Decizia de rambursare anticipată a fost luată de conducerea companiei în contextul în care Cemacon Cluj, pe baza unor rezultate operaţionale şi financiare foarte bune în ultimii ani, a dobândit o soliditate financiară semnificativă reflectată în rezerve mari de lichidităţi, o scădere accentuată a gradului de îndatorare şi  o puternică profitabilitate a afacerii. La nouă luni, producătorul de cărămizi a raportat profit net de 22,6 mil. lei şi afaceri de 87,4 mil. lei.

”Faptul că închidem una din cele mai ample restructurări financiare şi operaţionale din România, în cadrul căreia compania şi-a îndeplinit 100% din ceea ce şi-a asumat faţă de bancă, este o dovadă că se poate face restructurare într-un mod corect faţă de toţi cei implicaţi, şi că managementul executiv, prin strategia implementată şi prin performanţă operaţională livrată, poate reprezenta liantul şi garanţia pentru o soluţie de tip win-win de salvare a unei companii în dificultate”, a spus Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon Cluj.

Cele mai recente raportări de la bursa românească arată că acţionarul majoritar al Cemacon este retailerul de bricolaj Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială românească, cu o participaţie de 40,8% din compania cu 148,3 mil. lei capitalizare, în timp ce Business Opportunity for Romania, fond de investiţii al Erste Group are o deţinere de 33%.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments