28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSoftiştii clujeni de la PitechPlus încheie anul cu afaceri de 9 mil....

Softiştii clujeni de la PitechPlus încheie anul cu afaceri de 9 mil. euro

Producătorul clujean de soluţii software PitechPlus estimează afaceri de 9 milioane euro în acest an, în creştere cu 20%, şi vrea să-şi extindă anul viitor activitatea în ţările scandinave, după un avans semnificativ pe piaţa britanică în 2018.

Compania şi-a axat activitatea din acest an pe cinci direcţii: vânzări online, soluţii pentru industria ospitalieră, soluţii digitale pentru domeniile financiar şi asigurări, soluţii pentru segmentele auto şi mobilitate urbană  şi divertisment, în 2019 urmând să adauge două noi tipuri de servicii în portofoliu: transformare şi automatizare de business şi managementul aplicaţiilor.

”Am planificat introducerea a două noi tipuri de servicii în portofoliu pentru a acoperi cât mai mult din ciclul de viaţă al soluţiilor pe care le dezvoltăm deja şi pentru a fi pregătiţi să livrăm servicii complete pentru clienţii noştri, de la consultanţă de business, livrare de soluţii tehnice şi managementul aplicaţiilor”, a spus Bogdan Herea, director general şi fondator al PitechPlus.

Firma are în prezent o echipă de 270 de angajaţi în centrele de dezvoltare din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş din care coordonează toată activitatea la nivel internaţional.

”Ne propunem o creştere a numărului de angajaţi cu circa 20% în 2019. Proiectele la care lucrăm au devenit din ce în ce mai complexe, motiv pentru care dorim să extindem echipele actuale cu oameni cât mai bine pregătiţi”, a mai spus Herea.

Creşterea numărului de salariaţi urmează tendinţa pieţei forţei de muncă din Cluj-Napoca, unde industria IT cunoaşte o dezvoltare accelerată. În prezent, faţă de 2011, numărul companiilor de IT s-a dublat, peste 1.240 de companii desfăşurându-şi activitatea în acest domeniu, însemnând că, la acest moment, 1 din 10 salariaţi clujeni lucrează în IT.  

În prezent, PitechPlus îşi desfăşoară activitatea exclusiv pentru pieţele din Franţa, Elveţia, Germania, Marea Britanie, Statele Unite şi Belgia, urmând ca anul viitor să îşi extindă activitatea pe pieţele scandinave, dar şi în România, ţara noastră fiind pregătită pentru proiecte de transformare de business şi dezvoltarea soluţiilor de automatizare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments