10.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALO antreprenoare din Timiş face 200.000 de lei cu un atelier de...

O antreprenoare din Timiş face 200.000 de lei cu un atelier de prăjituri

Liliana Neamţu a investit în urmă cu zece ani 30.000 de euro în pasiunea sa pentru dulciuri şi bucătărie şi a înfiinţat compania Paff Lin, care deţine brandul Cofetăria Mimoza, din localitatea Giroc, jude­ţul Timiş. În prezent antreprenoarea se gândeşte să deschidă un nou laborator, în aceeaşi localitate, accesând fonduri prin programul naţional Start-Up Nation, scrie Ziarul Financiar.

”Am pornit din pasiune, în 2008. Mă aşteptam la ani de glorie, dar am prins ani de criză. Nu aveam bani să mai plătesc angajaţi, dar nu am vrut să renunţ. Nu mi-a fost uşor, nici acum nu e uşor. Am pornit de la un laborator mic, unde făceam prăjituri din plăcere. Am început cu 30.000 de euro. (…) Apoi am deschis o locaţie unde să comercializăm produsele, iar acum îmi doresc să accesez fonduri prin Start-Up Nation ca să deschidem un laborator nou”, a spua Liliana Neamţu, fondatoarea cofetăriei Mimoza, citata de ZF.

În urmă cu un deceniu avea locaţia în care a descis laboratorul, dar spune că cei 30.000 de euro i-a investit în renovarea spaţiului, achiziţionarea echipamentelor tehnologice, a unel­telor necesare, a electronicelor şi elec­trocas­nicelor, dar şi a utilajelor.

Apoi a început să facă ce ştia mai bine: prăjituri, bazându-se pe două ipoteze: calitate şi tradiţie. Produsele folosite le achiziţiona de la furnizori locali, iar produsele erau dezvoltate după reţete din 1960. Strategia com­paniei este aceeaşi şi în prezent, dar pe lângă gama de produse clasice, precum prăjituri, minitarte sau torturi, acum se regăsesc şi produse premium, precum ciocolată belgiană, făcută în propriul laborator, ori creme fierte pe aburi cu unt sau nucă. Antreprenoarea spune că lucrează continuu la dezvoltarea gamei de produse, pentru că îşi doreşte o gamă vastă, pentru toate tipurile de clienţi. 

”Produsele le comercializăm în cofetărie, dar şi la evenimentele consacrate (nunţi, bo­tezuri – n.red.) şi la evenimentele cor­po­rate. După ce am depăşit criza şi am învăţat cum stau lucrurile, am văzut o creştere a numărului de clienţi şi a vânzărilor an de an. Anul acesta a fost un an bun din punct de vedere financiar, pentru că ne-am implicat foarte mult. Dar instabilitatea legislativă ne-a încurcat, deoarece planurile pe care le făceam azi, trebuia să le schimbăm mâine, azi ai un principiu, mâine ai altul”, a mai spus antreprenoarea.

Preţul unui kilogram de tort este de 70 de lei

Compania Paff Lin SRL a avut o cifră de afaceri de peste 200.000 de lei în 2017, creştere de 20% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Iar anul acesta antreprenoarea spune că aşteaptă o creştere a businessului pe măsură.

Preţul unui kilogram de tort este de 70 de lei, iar cel mai mare produs realizat de companie a fost o machetă de tort de 1.000×1.200 mm. Cofetăria Mimoza are nouă angajaţi, care lucrează contiuu pentru a onora cele până la 40 de comenzi pe care le au într-o lună. 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments