23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGrupul Teraplast Bistriţa finalizează anul cu afaceri de peste 800 milioane lei,...

Grupul Teraplast Bistriţa finalizează anul cu afaceri de peste 800 milioane lei, dublu faţă de 2017

Grupul Teraplast Bistriţa, controlat de omul de afaceri Dorel Goia, estimează o dublare a cifrei de afaceri pentru întregul an 2018, businessul ajungând la peste 800 de milioane de lei, faţă de 422 de milioane de lei în 2017, scrie Ziarul Financiar. Dublarea businessului vine la finalul primului an integral în care Teraplast a produs panouri termoizolante în fabrica pe care a deschis-o în localitatea Leskovac din Serbia.

”Estimăm vânzări de 15 milioane de euro în 2018 pentru fabrica din Serbia şi de 25 de milioane de euro în 2019. E posibil ca în 2020 să ajungem la 35 de milioane de euro în Serbia”, a spus Dorel Goia, acţionarul majoritar al Teraplast, citat de ZF.

Fabrica din Leskovac are o capacitate totală de producţie de 2,2 milioane de metri pătraţi, iar anul acesta producţia a fost de 1,2 milioane de metri pătraţi. În halele din Serbia lucrează peste 40 de angajaţi, iar aprovizionarea cu materii prime pentru producţia de panouri sandwich se face de la Bistriţa, sediul central al companiei, unde se află celelalte unităţi de producţie.

”Când fabrica din Bistriţa-Năsăud nu face faţă pentru comenzi, importăm din Serbia. Probabil că anul viitor vom instala una-două linii de ţiglă metalică în fabrica din Serbia, în hala deja existentă”, mai spune Dorel Goia.

Teraplast a cumpărat în iunie 2017 unitatea de producţie Interlemind din Serbia, aceasta aflându-se în faliment la acea vreme. Principalele pieţe pe care le acoperă Teraplast, prin livrarea de produse din Serbia, sunt ţările din fosta Iugoslavie, Bulgaria, Albania, Ungaria, sudul României şi nordul Greciei.

În paralel cu investiţiile din Serbia, Teraplast a continuat să facă angajări şi la Bistriţa. În 2018, grupul a angajat peste 50 de oameni pe plan local, ajungând ca personalul să numere acum 1.100 de salariaţi.

Capitalizare de 300 mil. lei

Grupul Teraplast include compania Teraplast (producător de ţevi, granule şi profiluri din PVC), subsidiarele Terasteel şi Terasteel Serbia (pro­ducători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), subsidiara Teraglass (pro­ducător de ferestre şi uşi din PVC), subsidiara Teraplast Logistic, Teraplast Ungaria (distri­buitor), Depaco (producător de ţiglă metalică) şi Politub (producător de ţevi).

Teraplast este listată la Bursa de Valori Bucureşti de zece ani, perioadă în care şi-a triplat valoarea de piaţă, ajungând să aibă acum o capitalizare de 300 mil. lei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments