19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUBB este prima universitate a țării conform Metarankingului Universitar 2018

UBB este prima universitate a țării conform Metarankingului Universitar 2018

UniversitateaBabeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă, pentru al treilea an consecutiv, primul loc în Metarankingul Universitar realizat de asociația Ad Astra a Cercetătorilor Români, clasament care stabileşte ierarhia universităţilor din România în funcţie de performanţele individuale din topurile internaţionale aleinstituţiilor de învăţământ superior.

Metarankingul Universitar 2018 utilizează metodologia propusă de membrii High Level Experts Group numiţi în anul 2016 de ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării, având rolul de a reuni riguros, într-un sistem unitar, diversele sisteme declasificare internațională a universităților (rankinguri), pentru a avea o imagine mai robustă și comprehensivă asupra performanței universitare.

”Ne bucură această poziționare la interfața celor două Centenare pe care lesărbătorim la UBB: Centenarul Marii Unirii (2018) și Centenarul Universității Românești în UBB (2019). UBB are o tradiție veche, bine ancorată european/internațional: universitatea latină (secolele XVI(1581)-XVII), universitatea latină/germană (secolul XVIII), universitatea maghiară (secolulXIX) și universitatea românească (secolul XX – 1919). După Marea Unire, vechiul regat a investit cele mai bune resurse academice pe care le avea pentru a creala Cluj o universitate românească a cărei menire era să se ridice la înălțimea tradiției universitare clujene. Iată că astăzi UBB se manifestă ca o universitate reper pentru Transilvania și România, reprezentând cu cinste România în aria academică internațională, cu statutul de universitate internațională cu excelență în predare și cercetare, conform auditului internațional. Așadar, tradiția demarată din 1581 și investiția de acum 100 deani au dat roade!”, a declarat prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB responsabil cu cercetarea, competitivitatea-excelența și publicațiile științifice.

Metarankingul Universitar a demarat în 2016, sub auspiciile Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, iar din2017 se derulează sub auspiciile Asociației Ad-Astra a Cercetătorilor Români.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments