10.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALRegina Maria a investit 18 mil. euro într-un spital de 148 de...

Regina Maria a investit 18 mil. euro într-un spital de 148 de paturi la Cluj-Napoca

Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private, a inaugurat la Cluj-Napoca un spital de 148 de paturi, după o investiţie de 18 de milioane de euro.

După 10 ani de prezențăpe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca, Rețeaua de sănătate Regina Maria a finalizat primul spital privat cu servicii integrate din oraș. Spitalul, acărui construcție a început în aprilie 2017, reprezintă cea mai mare investițiea rețelei de sănătate din țară. Valoarea totală a acestui proiect de investițiidepășește 18 milioane de euro.

”Suntem foarte bucuroși să finalizăm un spital pentru Cluj, un campus medical cu servicii integrate, care duce mai departe promisiunea noastră de a transforma orașul într-o nouă capitală a sănătății. Încă de la prima clinică deschisă aici, acum 10 ani, Clujul a devenit un punct strategic în dezvoltarea rețelei la nivel național, iar ulterior am direcționataici cele mai mari bugete de investiții, după București. Doar proiectul despital se ridică la peste 18 milioane de euro, la care se adaugă alte sume investite în policlinici, dar și achiziția unor companii locale. Așa cum știți, ne-am consolidat și mai mult poziția în Transilvania prin integrarea unora dintre cei mai buni furnizori medicali locali care vor deservi și mai bine nevoile nouluispital: laboratorul de anatomie patologică Santomar, serviciul de ambulanță Prompturg, centrul de kinetoterapie și fizioterapie Kinetic. În primul an de funcționare,estimăm un flux de peste 20.000 de vizite medicale în spital și în ambulatoriu”, a declarat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Noul spital este localizat în centrul orașului, pe Calea Dorobanților nr. 29, oferind astfel acces rapid la servicii medicale, atât clujenilor, cât și pacienților din județele limitrofe. În acest moment, echipa întregului campus medical Regina Maria Cluj numără 423 de angajați, din care 184 sunt cadre medicale, iarcompania are în vedere și alte angajări în cursul anului viitor.

”Sunt onorat să coordonez echipa de medici a spitalului Regina Maria din Cluj. Suntem aici o echipă unită, formată din profesioniști cuexperiență dobândită inclusiv în afara țării. Alături de ei, și bazându-ne pe dotările de ultimă generație ale noului spital, misiunea noastră, de a asigura pacienților servicii medicale la standarde occidentale, este mult mai ușor de îndeplinit. În spital vom trata adulți și copii, având avantajul oferit de un spital monobloc,în care, de la diagnosticul la tratamentul celor mai complicate cazuri, îșiaduc aportul echipe multidisciplinare, ce vor conlucra pentru rezolvarea optimă,individualizată, a fiecărui caz. Cred că viitorul este al medicinei centrate pe pacient și am certitudinea că, alături de colegii mei, vom continua să facem cinste îndelungateitradiții medicale clujene. Construim relația medic-pacient bazată pe încredere,demnitate și respect reciproc. Asigurăm o alternativă viabilă, prinprofesioniști cu experiență, dotări și condiții de cazare, pacienților care îșicaută sănătatea în spitalele vestice”, a declarat Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce, Director Medical al Spitalului Regina Maria din Cluj.

Cu o suprafață de peste7.000 mp, construcția ocupă șapte niveluri: parter, patru etaje supraterane șidouă subterane. Pentru realizarea spitalului au lucrat 170 de oameni. Aparatura disponibilă în spitalul din Cluj este una de ultimă generație, menită să asigure servicii medicale la cele mai înalte standarde de calitate. Cele mai avansate echipamente sunt cele din dotarea departamentelor de imagistică,neonatologie și chirurgie. Printre acestea se numără un ecograf adus înpremieră în România – un sistem premium cu ultrasunete care utilizează tehnologiaunică UltraFast™.

Spitalul dispune, deasemenea, de un sistem complet de imagistică General Electric, cu aplicații închirurgie, pediatrie, ginecologie și ortopedie. Totodată, din primul trimestrual anului viitor, spitalul va deveni centru de referință General Electric înimagistică dedicată patologiei sânului, iar laboratorul va integra un departamentde genetică moleculară – al doilea după cel din București, precum și o divizie specializată de anatomie patologică.

Grija față de sănătatea celor mici se reflectă în noul spital de la Cluj prin secția depediatrie. Aceasta cuprinde departamentul de specialități chirurgicalepediatrice extins pe un întreg etaj, precum și ambulatoriul dedicat exclusiv copiilor,compus din 7 cabinete de consultații și cameră de gardă 24/7.

Maternitatea integrată în spital asigură pacientelor îngrijire într-un mediu sigur și prietenos – echipele de medici răspund solicitărilor într-un timp foarte scurtdatorită sistemului performant de apelare, aflat în dotarea fiecărui salon. Pentru că primele clipe din viața copilului sunt foarte importante, mediciidoresc să implementeze tehnica ”contact piele-la-piele” (skin-to-skin). Astfel, imediat după naștere, copilul este plasat la pieptul mamei, interacționând direct cu ea. De asemenea, specialiștii Regina Maria acreditați internaționa lIBCLC în consultanță în alăptare, oferă suport proaspetelor mame în primele orede viață ale nou-născutului.

Spitalul oferă clujenilor și locuitorilor din regiune o gamă complexă de specialități medicale, axate pe chirurgia minim-invazivă laparoscopică, printre care: ginecologie,chirurgie generală, ortopedie. În plus, spitalul dispune de un centru deimagistică, un laborator integrat de analize medicale și cameră de gardă. Ambulatoriul reunește specialități medicale aflate în conexiune strânsă cu secțiile spitalului, astfel încât pacienții beneficiază de investigații complete și sunt pregătițipentru o intervenție chirurgicală sau supravegheați postoperator.

Prezentă pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca de 10 ani

Compania este prezentă pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca încă din anul 2008 și araportat creșteri constante de la an la an. Numărul clienților care au accesat abonamentele medicale oferite de Regina Maria este de peste 35.000 și provin de la companii din Cluj. Odată cu deschiderea noului spital, angajații companiilor abonate vorputea beneficia și de discount-uri la serviciile medicale accesate în spital, în funcție de pachetul contractat.


RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments