Andrei Dudoiu şi Ionuţ Pătrăhău, doi foşti directori ai Băncii Transilvania, lansează alături de Daniel Mateescu, fost director operaţional al companiei Total Soft şi de antreprenorul Iulian Pădurariu platforma digitală de finanţare Human Finance.
Human Finance îşi propune să fie o platformă de finanţare care îi conectează pe antreprenori cu potenţiali investitori şi ajută businessurile să realizeze o analiză financiară şi de business aprofundată asupra propriei afaceri.
”Ne-am convins încă o dată că lipsa finanţării startup-urilor vine din lipsa lor de experienţă. Există o mare abundenţă de bani în piaţă, cei care administrează bani ştiu asta. Există o lipsă de proiecte, nu o lipsă de finanţare. Poate vine din nou o criză şi va fi şi o criză a finanţării, dar până atunci totul e în expansiune şi rolu pe care vrem să ni-l luăm este să ajutăm antreprenori să devină experimentaţi, să facem investitorii să fie confortabili cu transparenţa, cu încrederea, cu valorile pe care le emană afacerile astea inovative. Ne focusăm pe afaceri inovative, pe noua economie, pe sharing economy. Pentru că economia digitală este cea care va schimba lumea”, spune Ionuţ Pătrăhău.
Prima aplicaţie din cadrul platformei se numeşte Digital CFO şi ajută antreprenorii să devină directori financiari ai propriei afaceri, potrivit reprezentanţilor companiei. Prin intermediul Digital CFO, Human Finance identifică nevoia şi modelul de finanţare prin equity sau lending şi oportunitatea participării unuia sau mai multor investitori la finanţarea fiecărei afaceri. Human Finance deschide platforma către partenerii care aderă la valorile Human – Get knowledge. Get funding – pentru a-şi integra propriile produse şi servicii, potrivit companiei.
Fondatorii au investit până acum 90.000 de euro în platformă şi îşi propun să îşi dubleze această investiţie proprie înainte de a căuta surse de finanţare externă.
”Noi ne propunem ca până la sfârşitul anului 2019, Human Finance să pună umărul la finanţarea a 100 de afaceri, dintr-o comunitate construită, de 1,000 de companii inovative. Peste trei ani vrem să ajungem să ne adresăm unui număr de 100.000 de start-up-uri din această regiune a Europei”, spune Andrei Dudoiu.