În luna noiembrie, apartamentele au continuat să se scumpească ușor la nivel național, chiar dacă această tendință nu a fost resimțită în toate marile centre regionale, potrivit portalului Imobiliare.ro

În materie de scumpiri, Cluj-Napoca nu mai ține capul de afiș nici de la o lună la alta, nici raportat la anul precedent. Prețurile au crescut în această zonă cu 1,4% (de la 1.535 la 1.556 de euro pe metru pătrat util) și cu 7,5% în ultimul an (de la 1.447 euro pe metru pătrat util). Pe parcursul lunii ce tocmai s-a încheiat, apartamentele vechi din Cluj s-au apreciat cu 0,6%, de la 1.574 la 1.584 de euro pe metru pătrat util.

În cursul lui 2018, cererea de locuinţe a fost în continuă creştere, fapt confirmat şi de creşterea solicitărilor pentru autorizaţii de construire – în primele 7 luni ale anului au fost eliberate 24.950 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 7,6% faţă de primele şapte luni ale anului precedent, conform datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică (INS).

Articole similare

Lasă un răspuns