web analytics
Sunteți aici

Fabricile de ţigle metalice Impro din Cluj-Napoca şi Timişoara îşi dublează afacerile anul acesta

Producătorul polonez de sisteme de ţigle metalice pentru acope­rişuri Impro, care deţine pe piaţa locală două fabrici, la Cluj-Napoca şi Timişoara, estimează o dublare a afacerilor pentru 2018 faţă de anul anterior, la aproximativ 90 mil. lei, scrie Ziarul Financiar.

”Cifra de afaceri planificată pentru anul 2018 este de aproximativ 90 de milioane de lei, iar EBITDA de aproximativ 3 milioane de lei. Suntem tot timpul în căutare de colegi noi în diferite sectoare, precum producţie, logistică sau comercial. Impro are în prezent 74 de angajaţi, unii dintre ei lucrează încă de la începutul înfiinţării companiei”, a spus Mircea Pasenciuc, directorul general al Impro SRL, citat de ZF.

În 2017, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, subsidiara din România a polonezilor a avut afaceri de 44 de milioane de lei, pierderi de 3,5 milioane de lei şi 43 de angajaţi. Impro a preluat, la sfârşitul anului trecut, fabrica de panouri de tip sandwich din Timişoara de la italienii de la Marcegaglia. Astfel, dublarea busi­nessului în 2018 s-ar datora acestei achiziţii, precum şi creşterii rezultatelor în cealaltă fabrică pe care o are Impro, la Cluj, unde produce acoperişuri din tablă tip ţiglă şi tablă cutată.

Impro este prezentă în România din anul 2009, iar până în 2016 a funcţionat cu o singură linie de producţie, într-un spaţiu închiriat, urmând să deschidă propria fabrică la Cluj. În fabrica din Timişoara, de la achiziţie până acum, Impro a investit peste 1,5 milioane de euro.

De peste 25 de ani pe pieţele din Europa

Impro este deţinută integral de Blachprofil 2 din Polonia, cu activitate de peste 25 de ani pe pieţele din Europa. Grupul a fost înfiinţat în Polonia în 1995, având ca obiect de activitate comerţul cu acoperişuri de tablă. Compania s-a extins treptat cu linii de producţie şi reţele de distribuţie în Polonia, dar şi în Cehia, Slovacia, Ungaria şi România. Din portofoliul Blachprofil fac parte ţigle metalice, sisteme de jgheaburi din oţel, lucrări de tinichigerie, ferestre pentru acoperiş, coşuri de aerisire şi produse din oţel.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW