22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALRetrasib Sibiu investeşte peste 2 mil. euro în creşterea producţiei de transformatoare

Retrasib Sibiu investeşte peste 2 mil. euro în creşterea producţiei de transformatoare

Producătorul de transformatoare electrice Retrasib, parte a grupului SGB-SMIT din Germania, derulează investiţii de 2,2 mil. euro în creşterea producţiei în fabrica din Sibiu. Compania estimează afaceri de aproximativ 27 mil. euro pentru 2018, în uşoară creştere faţă de anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

”În 2017, am avut afaceri de 26 de mi­lioa­ne de euro, iar targetul este ca, în 2022, să ajungem la un rezultat de 45 de milioane de euro. Am început anul acesta investiţii de un milion de euro în laboratorul pentru testare, iar acum mai avem în derulare in­ves­tiţii de 1,2 mil. euro pentru creşterea capa­ci­tăţii de pro­ducţie, de la 40 la 60 de unităţi pe an. Până în 2022, vrem să dublăm capacita­tea”, a spu­s Reiner Thalacker, directorul gene­ral al Retrasib, citat de ZF.

În fabrica de la Sibiu se produc transfor­ma­toare de putere medie şi înaltă, unitatea de pro­ducţie având peste 200 de angajaţi. Circa 65% din producţie merge pe piaţa locală, iar restul la ex­port, în ţări precum Spania, Irlanda, Dane­mar­ca, Suedia sau Ungaria.

”Producem la comandă, fiecare transfor­ma­tor are un alt design. Vrem să dezvoltăm par­tea de export, pentru a ajunge la 50%-50%, iar în 2021 pon­de­rea exporturilor să fie mai ma­re decât cea a vân­zărilor în Ro­mâ­nia. De ace­ea, con­ti­nuăm să par­tici­păm la lici­ta­ţii în alte ţări”, spu­ne Alexandru Crăciun, manager de vânzări la Retrasib.

În 2017, fabrica de la Sibiu a produs 23 de trans­formatoare, anul acesta estimările fiind de 36 de transforma­toa­re. Preţul unui transfor­ma­tor porneşte de 250.000 de euro şi poate ajunge la 2 mi­lioane de euro, în funcţie de putere.

Printre clienţii Retrasib se numără compa­nii precum firmele de distribuţie ale Enel, dar şi CEZ, Electrica, Transelectrica, Hidroelectrica, E.ON şi alţii. Doar Enel a cum­părat aproxi­ma­tiv 20 de transformatoare de la Retrasib ca parte a procesului de modernizare a mai multor staţii de transformare.

Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi

Compania Retrasib a fost fondată în 1895, iar până în 1956 se ocupa doar de reparaţia de transformatoare. La mijlocul anilor ’50, a fost produs primul transformator sub numele Retrasib, iar actuala fabrică se întinde pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi, fiind deschisă în 2010. Din 2014, Retrasib a devenit parte a grupului german SGB-SMIT. În România mai există două fabrici de transformatoare de putere mare, Electroputere Craiova şi Elerom.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments