web analytics
Sunteți aici

Compania de Apă Someş a câştigat un proiect european de peste 355 mil. € pentru extinderea şi modernizarea reţelei de apă şi canalizare

Compania de Apă Someş a câştigat un proiect european de 355,6 mil. euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată din 174 de localităţi din judeţele Cluj şi Sălaj, prin extinderea şi dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă şi asigurarea colectării şi epurării apelor uzate.

Din valoarea eligibilă a proiectului, 85% reprezintă contribuţia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune, 13% este contribuţia de la bugetul de stat, iar 2% este contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, respectiv cele din judeţele Cluj şi Sălaj.

”Această nouă finanţare euro­peană, cea mai mare obţinută vreodată de un operator de servicii din România în perioada postaderare, se adaugă celor peste 250 de milioane de euro pe care Consiliul Judeţean Cluj le-a câşti­gat deja în ultimul an şi jumătate. Astfel, cu cei peste 600 de milioane de euro atraşi, judeţul Cluj se situează pe locul întâi la nivel naţional în ceea ce priveşte fondurile europene câştigate”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consi­liului Judeţean Cluj. În prezent, Com­pania de Apă Someş este deja în faza de pregătire a documentaţiilor tehnice în vederea obţinerii autorizaţiilor de construire.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW