23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALKastamonu Reghin a investit 4 mil. euro în cea de-a treia linie...

Kastamonu Reghin a investit 4 mil. euro în cea de-a treia linie de melaminare a PAL-ului

Compania turcă Kastamonu România (fosta Prolemn) a finalizat în acest an investiţii de 4 mil. euro, în principal pentru instalarea celei de-a treia linii de melaminare a PAL-ului, scrie Ziarul Financiar.

În fabrica Kastamonu din Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate – n.red.), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL melaminat, dar şi blaturi de bucătărie pentru reţelele de bricolaj, producătorii de mobilă, distribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei.

”Anul acesta am realizat investiţii de 4 milioane de euro, cea mai mare parte din această sumă fiind reprezen­ta­tă de instalarea celei de-a treia linii de melaminare. Investiţia ne va oferi o mai mare flexibilitate, ne va ajuta să ono­răm comenzile într-un timp mai scurt şi va creşte ponderea produselor cu valoare adăugată”, au spus oficialii com­pa­niei Kastamonu România, citaţi de ZF.

Cel mai important proiect finalizat anul trecut de compania din Reghin a fost dezvoltarea colecţiei de PAL melaminat cu încă 20 de decoruri şi 3 noi structuri. Kastamonu livrează produsele realizate la Reghin în ţări precum Ungaria, Italia, Serbia, Polonia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Cehia, Croaţia, Slovenia, Slova­cia, Algeria, Maroc, Guatemala, Egipt sau Franţa.

Compania estimează că va încheia anul în curs cu afaceri de 192 mil. euro, mai mult cu 16% faţă de anul trecut, În 2017, producătorul din Reghin a avut o cifră de afaceri de 755,8 mil. lei (165,4 mil. euro), potrivit datelor publice.

Se apropie de 900 de angajaţi

Kastamonu România face parte din Hayat Holding, cel mai mare jucător din Turcia din industria lemnului, care a intrat pe piaţa locală în 1998 prin preluarea a 98% din acţiunile Prolemn Reghin, care în aprilie 2012 a luat numele acţionarului său, Kastamonu. Compania a ajuns după primele nouă luni la 870 de angajaţi şi intenţionează să mai recruteze încă 20 de oameni până la finalul anului. Cei mai mari investitori străini din domeniul prelucrării lemnului sunt companiile Holzindustrie Schweighofer, Egger şi Kronospan.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments