web analytics
Sunteți aici
Home > AFACERI LA ÎNCEPUT > Un antreprenor din Gherla s-a întors acasă să facă un business cu produse din carne după reţete italieneşti

Un antreprenor din Gherla s-a întors acasă să facă un business cu produse din carne după reţete italieneşti

Simion Tintelecan, un antreprenor din Gherla, judeţul Cluj, a pornit în urmă cu un an un business cu produse din carne după reţete italieneşti, dar şi reţete tradiţionale. Tintelecan, fondatorul brandului Carmangeria Pasini, a lucrat 17 ani în Italia, dar s-a întors acasă, unde a investit câteva zeci de mii de euro într-o măcelărie, scrie Ziarul Financiar.

”Experienţa trăită în Italia şi siguranţa că o să producem diferit de ce este pe piaţă în acest moment m-au făcut să mă întorc. Cei 17 ani petrecuţi în Italia au fost o şcoală foarte importantă. Am venit în România să fac un lucru bun şi să-mi schimb sta­tu­tul. Acolo eram angajat, acum sunt propriul meu stăpân. Ar veni şi alţi oameni înapoi în Româ­nia dacă sunt sus­ţinuţi să facă ceva, iar noi cei din ţară tre­buie să le arătăm că se poate face ceva”, a spus Si­mion Tintelecan, fondatorul bran­dului Carman­geria Pasini, citat de ZF.

Produsele sunt realizate din carne proaspătă cu arome natu­ra­le, pre­cum feni­cul sau ustu­roi, dar şi vin ita­lie­nesc. Aces­tea sunt pre­gătite de Simion Tin­tele­can, ma­es­tru me­ze­lar şi asociatul său Cosmin Filipaş, apoi sunt lăsate la maturat două luni. Carnea este achi­ziţionată de la producători locali din zonă.

Modelul de business este inspirat de pe ţinuturile Italiei, unde a văzut că produsele crud-uscate sunt mult mai bune din punctul de vedere al calităţii, decât produsele con­servate, ţinute la afumat, care se comercializau în România. Pentru a achiziţiona produsele, doritorii se înscriu pe o listă, deoarece, spun reprezentanţii companiei, timpul efectiv de realizare a produselor este de două luni, pentru că trebuie să stea la maturaţie.

”Produsele sunt comercializate în magazinul nostru din Gherla, în Cluj le ducem cunoscătorilor, în Braşov le distri­buim în două magazine, iar în Bucureşti avem un distribuitor, care le duce în magazinele de specialitate, pentru că nu producem în cantităţi mari”, a mai spus antreprenorul.  Compania care deţine brandul Carmangeria Pasini se numeşte Pasini Nicosim SRL.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW