-1.3 C
Cluj-Napoca
luni, ianuarie 20, 2025
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProgramul de accelerare Techcelerator acordă finanţări de 25.000 de euro pentru 8...

Programul de accelerare Techcelerator acordă finanţări de 25.000 de euro pentru 8 start-up-uri

Un număr de opt startup-uri au intrat în runda a doua a programului Techcelerator şi vor beneficia de mentorat şi investiţii de 25.000 euro fiecare din partea fondului de capital de risc GapMinder, cofinanţat prin Programul Operaţional pentru Competitivitate. În urma acestei finanţări, GapMInder primeşte o participaţie de 6% din fiecare companie.

”Selecţia finaliştilor din runda a doua a fost şi mai dificilă deoarece calitatea şi potenţialul soluţiilor prezentate au fost mai ridicate. Am învăţat multe în urma primei ediţii şi am decis să ne concentrăm şi pe aspecte care pot părea mai puţin relevante, cum ar fi coeziunea echipelor. Poţi avea o soluţie incredibilă, dar dacă nu există echipa potrivită pentru a o dezvolta, rămâne doar o idee. Am fost mai selectivi pentru că am vrut să oferim ce avem mai bun echipelor merituoase”, a declarat Alexandru Ruff, partener GapMinder VC.

Pentru cel de-al doilea lot al programului Techcelerator au aplicat 172 de startup-uri din România şi din străinătate.

În urma unei evaluării, după întâlnirea cu echipele Techcelerator şi GapMinder în cadrul unei sesiuni de tip bootcamp, au fost selectate 8 startup-uri tech inovatoare care apoi au fost invitate să se alăture programului. Techcelerator a vizat companiile cu proiecte aflate în faza minimă viabilă (MVP) din domenii precum IT şi software, securitate cibernetică, inteligenţă artificială (AI) şi machine learning (ML), transformare digitală, soluţii informatice pentru sectorul sănătăţii, FinTech (inclusiv aplicaţii care includ tehnologia blockchain).

Startup-urile care vor face parte din al doilea lot al Techcelerator sunt:

  • BAAM – piaţă imobiliară online bazată pe AI şi Blockchain, care îi ajută pe clienţi să cumpere proprietăţi în străinătate rapid
  • DCDN – reţea de distribuire descentralizată a conţinutului web care creează un ecosistem transparent şi echitabil pentru partajarea conţinutului şi distribuirea veniturilor
  • FormulaDB – baza de date şi platforma care implică un nivel minimal de codare ce permite utilizatorilor să implementeze propriile aplicaţii cu o intensitate mare de date. Nu sunt necesare abilităţi prealabile de programare.
  • uVibe – ghid urban în timp real pentru alegerea celor mai bune locuri din oraş pe baza semnalizării sociale.
  • LiveCare – soluţie hardware şi software pentru monitorizarea, în timp real, a pacienţilor spitalizaţi. LiveCarePatch este wireless, rezistent la apă, uşor de purtat şi destinat utilizării zilnice.
  • Beez – aplicaţie gratuită şi distractivă care ajută utilizatorii să înceapă economisirea imediat şi care le va permite să atingă stabilitatea financiară prin planificarea bugetului şi prin atragerea investiţiilor fără efort.
  • Xvision -aplicaţie automată de analiză a radiaţiilor X care poate genera şi diagnostica o radiografie obişnuită prin furnizarea unei hărţi termice a ariilor de interes din imagine.
  • Stockberry -aplicaţie care foloseşte inteligenţa artificială şi instrumente statistice avansate pentru a reda un indicator de sentiment relevant şi a evalua riscul portofoliului tău de acţiuni sau monede virtuale.

La sfârşitul programului, startup-urile care au făcut progrese vizibile pot beneficia de o a doua rundă de investiţii de până la 75.000 de euro, convertibile în acţiuni.

Noua ediţie a Techcelerator a început în noiembrie, are o durată de 10 săptămâni, şi are loc atât în ​​Bucureşti, cât şi în Cluj-Napoca, cu ajutorul a 50 de mentori români şi străini. Techcelerator include sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, evaluare specifică ecosistemului de startup-uri şi servicii de marketing. Startup-urile vor avea, de asemenea, acces la comunităţile internaţionale pentru dezvoltarea şi expunerea pe piaţa mondială. La sfârşitul programului de accelerare, startup-urile participante îşi vor prezenta public proiectele la un eveniment de tip DemoDay.

10 startup-uri au finalizat în iunie 2018 prima rundă de dezvoltare accelerată a Techcelerator, beneficiind de investiţii totale de 250.000 de euro din partea fondului de capital de risc GapMinder Venture Partners.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments